Ώρα για γυμναστική

Μια ιδέα για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας.

Βάλτε τις φόρμες σας, μουσική και ξεκινήστε. Είναι μια καλή ευκαιρία να διασκεδάσετε αλλά και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Βρείτε ασκήσεις από το internet για να πάρετε μερικές ιδέες. Ξεκινήστε με χαλαρό τρέξιμο επί τόπου για προθέρμανση. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε σχοινάκι, το όποιο λατρεύουν τα παιδιά αλλά αποτελεί και μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις για ενισχύσετε τη φυσική σας κατάσταση. Μπορείτε να δώσετε στις ασκήσεις ονόματα ζώων ή φανταστικών υπάρξεων ώστε να γίνει πιο ελκυστικό το παιχνίδι από τα παιδιά σας.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες ακόμη:

Κάντε το βατραχάκι: Στηριχτείτε καλά στις φτέρνες και λυγίστε τα πόδια σας. Φέρτε τα χέρια μέσα από τα γόνατα και ακουμπήστε τις παλάμες στο έδαφος. Από αυτή τη θέση και κρατώντας πάντα την πλάτη σας σε ευθεία σπρώξτε προς τα πίσω και πάνω, κρατώντας σταθερά τις παλάμες στο έδαφος. Κάντε 8 επαναλήψεις λυγίζοντας και τεντώνοντας κάθε φορά χωρίς να σηκώνετε τις παλάμες.

Την πεταλούδα: Καθίστε οκλαδόν και κρατήστε τα πόδια με τις παλάμες σας. Σκύψτε προς τα εμπρός κρατώντας την πλάτη ίσια, φέρνοντας τα χέρια μπροστά από τις κνήμες. Πιέστε και τα γόνατα προς τα κάτω σαν να θέλετε να τα ακουμπήσετε στο έδαφος. Ξανανεβείτε, ισιώστε την πλάτη, κατεβάστε τους ώμους και ξανά κάντε την άσκηση από την αρχή. Κάντε 8 επαναλήψεις.

Την γοργόνα: Στηριχτείτε στο πλάι ακουμπώντας με τη μία παλάμη κάτω και φέρνοντας το ένα πόδι μπροστά και το άλλο πίσω. Μείνετε για 10’’ κρατώντας την κοιλιά σφιχτή.

Μην ξεχάσετε να κάνετε διατάσεις στο τέλος. Καλή σας διασκέδαση!

The post Ώρα για γυμναστική appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα