#out for #what για την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου

Τα highlights της εβδομάδας συγκεντρώθηκαν και παρουσιάζονται!

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Art-Athina 2016 στο Tae Kwon Do

Η Art-Athina, Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζει φέτος την 21η διοργάνωσή της! Το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα θα ανοίξει τις πύλες του στοTaeKwonDo (Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου) την Πέμπτη 26 Μαΐου

και θα διαρκέσει από τηνΠαρασκευή 27 Μαΐου έως και τηνΚυριακή 29 Μαΐου.

Η Art-Athina αποτελεί σήμερα μια από τις παλαιότερες διεθνείς συλλογικές διοργανώσεις, η οποία έχει καταφέρει να παγιωθεί στη συνείδηση του κοινού, φιλότεχνου και μη. Η 21η διοργάνωση συντελείται σε μια περίοδο σημαντικών εικαστικών εξελίξεων στη χώρα μας και αποτελεί προπομπό μια νέας εποχής για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα Galleries kashtanka, Εθνικό Θέατρο

Η πολυβραβευμένη παιδική παράσταση «kashtanka» βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αντον Τσέχωφ, στην Κεντρική Σκηνή, του Εθνικού Θεάτρου, στις 5 Ιουνίου.

Η πολυβραβευμένη παιδική παράσταση «kashtanka» βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αντον Τσέχωφ, στην Κεντρική Σκηνή, του Εθνικού Θεάτρου, στις 5 Ιουνίου

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Flowers of Russia» θα φιλοξενήσει στις 5 Ιουνίου, στην Κεντρική του Σκηνή, την πολυβραβευμένη παιδική παράσταση «Kashtanka» βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αντον Τσέχωφ.

Η παράσταση ανέβηκε από το Ρώσικο θέατρο Ekaterinburg Theatre for Young Spectators και έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία όπως αυτό της Χρυσής Μάσκας, ενώ έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Εσθονία, τη Σερβία, την Πολωνία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Κροατία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Υπόθεση έργου
Η χαριτωμένη σκυλίτσα Καστάνκα ζει ευτυχισμένη με τα αφεντικά της ώσπου μια μέρα χάνεται. Τη βρίσκει και την παίρνει μαζί του ένας άνθρωπος του τσίρκου που δουλειά του είναι να εκπαιδεύει ζώα για να κάνουν διάφορα κόλπα. Εκεί κάνει νέους φίλους και ζει μαζί τους όμορφες και άσχημες στιγμές, χωρίς όμως να ξεχνάει το παλιό της σπίτι. Θα καταφέρει άραγε να το ξαναβρεί;

Στην παράσταση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Διάρκεια: 60’
Ώρα έναρξης 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 10Euro και 7 (παιδικό)

Την ίδια μέρα, 12:00 – 14:30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12 – 18 ετών και το οποίο θα διευθύνει ο ηθοποιός και καθηγητής υποκριτικής Andrei Shimko. Το εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν και σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί και ηθοποιοί. Οι αιτήσεις για τα θεατρικά εργαστήρια θα αποστέλνονται στο [email protected]

Δείτε περισσότερα Galleries John Carpenter live στο Piraeus 117 Academy

Ο John Carpenter έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό live show στοPiraeus 117 Academy τηνΠαρασκευή 27 Μαΐου 2016.

«Πόσους σκηνοθέτες – μουσικούς γνωρίζουμε; Λοιπόν, ένας ο Τσάρλι Τσάπλιν, ένας άλλος ο Μάικ Φίγγις, άλλος ένας ο Κλιντ Ίστγουντ, βάλε και τον Ντέιβιντ Λιντς. Βλέπετε, ο Τζον Κάρπεντερ δεν θέλει να τον αποκαλούνμουσικό . Κι ας υπέγραψε μερικά από τα πιο εμβληματικά soundtrack του Φανταστικού, με πρώτο και καλύτερο αυτό του «Halloween» – σημείο αναφοράς για όποιον ασχολείται ιστορικά με τον Τρόμο. Ο ίδιος βέβαια δηλώνει πως απλά παίζει με τις νότες , αναζητώντας τους πιο αγωνιώδεις συνδυασμούς. Το ίδιο κάνει και με τις εικόνες εδώ και χρόνια – ούτε όμως Δημιουργό θέλει να τον αποκαλούν («Τι νόημα έχει; Στη Γαλλία είμαι διάνοια, στην Αμερική ένας περιθωριακός»). Κι όμως παραμένει σπουδαίος και στα δυο. Σχεδόν αξεπέραστος.

Οι δε συνθέσεις που απαρτίζουν το Lost Themes αποτελούν το soundtrack ταινιών που δεν έχουν ακόμα γυριστεί: οι εικόνες που αναδύονται από τη δεξαμενή του ασυνειδήτου, καθώς προσπαθείς στιγμιαία να γεμίσεις τα κενά, έρχονται κατευθείαν από το σινεμά τρόμου που μας μεγάλωσε. Από μόνο του αυτό αξίζει πολλά».

Δείτε περισσότερα Galleries 16th Athens Technopolis Jazz Festival

H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, έπειτα από την επιτυχημένη περσινή επετειακή διοργάνωση του Athens Technopolis Jazz Festival, που συγκέντρωσε πάνω από 30.000 επισκέπτες μέσα σε πέντε μέρες.

Η συνεργασία των δύο οργανισμών συνεχίζεται και φέτος στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, με jazz μελωδίες από 18 μουσικά σχήματα και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγει την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, με την Athens Big Band και το Momo Trio, ένα μοναδικό σύνολο τριών ιδιαίτερων μουσικών που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα, ενώ η βραδιά θα κλείσει με τοMário Laginha Trio από την Πορτογαλία.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Gilad Hekselman Duo από το Ισραήλ, οι Veronika Harcsa & Bálint Gyémánt από την Ουγγαρία, ο Marius Neset από τη Νορβηγία και το Kratochvil / Ackerman / Zangi Jazz Trio από την Τσεχία.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, η Τεχνόπολη θα «πλημμυρίσει» με μουσικές των Ineke / Dimitriadis / Stanik Guilfoyle Group από την Ολλανδία, των Pol Belardi’s Force από το Λουξεμβούργο, των Beat kaestli & Marc Perrenoud Trio από την Ελβετία και της Hidden Orchestra, που αποτελεί το προσωπικό project του μουσικού, συνθέτη και παραγωγού από το Brighton, Joe Acheson.

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών, το Pierre de Surgères Trio από το Βέλγιο, τους Nono García & Pablo Novoa από την Ισπανία και το Naoko Sakata Trio από τη Σουηδία.

Η αυλαία του 16ου Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, με τους TriCoolOre feat. Pantelis Stoikos από την Κύπρο, τους Quadro Nuevo από τη Γερμανία και τέλος τους Erkan Oğur & Telvin από την Τουρκία.

Δείτε περισσότερα Galleries Exhibit B, του Brett Bailey στο FF3 της Στέγης

Η Στέγη παρουσιάζει το έργο τουBrett Bailey, Exhibit B, στο πλαίσιο του Fast Forward Festival 3, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου 2016.

Η αφυπνιστική έκθεση/περφόρμανς, που έχει παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο και ο Peter Brook έχει χαρακτηρίσει «ασυνήθιστο επίτευγμα», μας φέρνει αντιμέτωπους με την ιστορία του ρατσισμού και τις τρέχουσες απάνθρωπες πολιτικές απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Δείτε περισσότερα Galleries Ribbit 3D, Family Zone στο OTE Cinema 1

RIBBIT 3D (DUB) FAMILY ZONE-παιδικό και πρεμιέρα στις 28/05 στο ote cinema 1HD

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
μαΐου, εβδομαδα, μαΐου, tae kwon do, Τσάρλι Τσάπλιν, jazz festival, tae, kwon, ελλαδα, θεατρο, ιουνίου, flowers, russia, μετάφραση, john, live, piraeus, αθηνα, λιντς, halloween, γαλλια, lost, themes, athens, jazz, festival, ωναση, big, duo, ουγγαρια, ackerman, group, orchestra, project, κυπρος, nuevo, forward, zone, ote, cinema, dub, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, ξανα, μετάφραση, αυλαια, βελγιο, γερμανια, δουλεια, εθνικο θεατρο, εικονες, ζωα, ηθοποιοι, ηθοποιος, ισπανια, ισραηλ, ιταλια, ολλανδια, πλαισιο, προγραμμα, ρουμανια, σινεμα, σουηδια, cinema, lost, ote, αυστρια, αιτησεις, αξιζει, αμερικη, ανθρωπος, απλα, βραδια, γεγονος, γηπεδο, διηγημα, δειτε, ευκαιρια, αιθουσα, υπαρχει, ελβετια, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, εσθονια, ετων, τεχνη, ιδια, ιδιο, κροατια, λουξεμβουργο, λιντς, νοημα, νορβηγια, νοτες, παιδια, πεμπτη, πολωνια, πορτογαλια, πυλες, σαββατο, σερβια, σκηνοθετες, σπιτι, σχηματα, τουρκια, τσεχια, τσεχωφ, athens, ackerman, group, art, big, class, duo, ελληνικα, εθνικο, festival, forward, john, χωρα, project, ιουνίου, jazz, jazz festival, kwon, κυριακη, nuevo, orchestra, piraeus, σκηνη, single, tae kwon do, tae, themes, zone
Τυχαία Θέματα