Πολίτικο τσουρέκι

17:54 2/4/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Υλικά

250 γρ. βούτυρο300 γρ. ζάχαρη4 αυγά1 κιλό αλεύρι σκληρό καλής ποιότητας1/4 κ.γλ. αλάτι1 κ.σούπας μαχλέπι1 κ.γλ. κοφτή μαστίχα Χίο, κοπανισμένη1 κύβο φρέσκια μαγιά, περίπου 50 γρ.

Εκτέλεση

Καταρχάς, διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Βάζετε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, τη μαγιά, τα αυγά, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και τα ζυμώνετε πολύ καλά για αρκετή ώρα, ώσπου να γίνει η ζύμη ελαστική. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για δύο ώρες, περίπου. Ύστερα πλάθετε τη ζύμη υπό τη μορφή τσουρεκιού και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Τα αφήνετε σκεπασμένα για 1 ώρα και 30′. Αλείφετε την επιφάνεια τους με κρόκο αυγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40- 45′.

Tip: Πασπαλίστε πάνω στα τσουρέκια αμύγδαλα ή λευκό σουσάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα