Πώς να παίξετε με το μωρό σας

Ιδέες για παιχνίδι.

Μην σας ξεγελά πως μοιάζουν με μικρογραφία παιδιών, έχουν και εκείνα την ανάγκη για παιχνίδι και ποιοτικό χρόνο μαζί σας. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για διασκέδαση αλλά και για να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν δεξιότητες.

Μιλήστε τους: Είναι πολύ σημαντικό να τους μιλάτε. Πείτε τους πως περάσατε τη μέρα, τι δουλείες έχετε να κάνετε, οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας. Η φωνή σας διεγείρει την ακοή τους και θα παρατηρήσετε πως το μωρό σας θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί.

Πηγαίνετε μια βόλτα μαζί του: Μια μικρή βόλτα με το μωρό σε ένα sling δίνει

την δυνατότητα να ανανεώνετε τα πράγματα για το οποία μιλάτε και περιγράφετε στο μωρό. Χρησιμοποιείστε πλούσιο λεξιλόγιο. Για παράδειγμα, περιγράψτε τι βλέπετε, το παιδάκι τρέχει για να πιάσει την μπάλα, τα λουλούδια άνθισαν γιατί έχει ήλιο, βλέπεις σήμερα κρυώνουμε γιατί κοίτα ο ουρανός έχει σύννεφα κτλ.

Τραγουδήστε τους: Απλά παιδικά τραγουδάκια και όχι μόνο. Δεν χρειάζεται να έχετε πάντα ανανεωμένο ρεπερτόριο για να τραγουδήσετε στο μωρό σας. Το μωρό δεν βαριέται να σας ακούει να τραγουδάτε τα ίδια τραγούδια. Τα τραγούδια εξασκούν το μωρό στην αναγνώριση της μελωδικής φωνής σε σύγκριση με την ομιλία, το κάνουν να ευθυμεί και να ηρεμεί και εξασκούν την μνήμη του αφού θα αποθηκεύσει την μελωδία του τραγουδιού και θα αντιδράσει θετικά την επόμενη φορά που θα την ακούσει.

Κάντε μιμήσεις: Συνδυάστε γκριμάτσες και χειρονομίες με ήχους και αφήστε το μωρό σας να επαναλάβει. Βοηθά το παιδί να καταλάβει πως μπορεί να συνδυάζει το συναίσθημά του και να καταλάβει πως μπορεί να ελέγξει την φωνή του και το σώμα του δίνοντας το ίδιο εντολές για να φτιάξει ένα αποτέλεσμα.

Διαβάστε του ένα βιβλίο: Δεν είναι ποτέ νωρίς να ξεκινήσετε να διαβάζετε σε ένα παιδί βιβλία. Σε κάθε ηλικία προσφέρει κάτι διαφορετικό. Τους πρώτους μήνες το μεγαλύτερο κέρδος είναι το άκουσμα της φωνής σας και πως αυτή αλλάζει ύφος καθώς διαβάζετε. Αργότερα οι εικόνες καθώς και το ξεφύλλισμα που κάνετε ενώ διαβάζετε προσθέτει ενδιαφέρον στην διαδικασία. Επίσης, εισάγετε το διάβασμα στη ζωή του παιδιού.

The post Πώς να παίξετε με το μωρό σας appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα