Τι βιβλία μπορείτε να χαρίσετε στο μωρό σας

Πώς να επιλέξετε βιβλία για το μικρό σας;

Ακόμα, και το μωρό σας μπορεί να διαβάζει γι΄ αυτό μην υποτιμάτε τη δύναμη των βιβλίων. Το μωρό σας μπορεί να αναπτύξει σημαντικές ικανότητες μέσω του βιβλίου. Για παράδειγμα, μαθαίνει να παρατηρεί, να αναπτύσσει τη μνήμη, την ομιλία, τη σκέψη, να γίνεται φιλικό. Το πρώτο του βιβλίο θα πρέπει να είναι μαλακό, κατασκευασμένο από ύφασμα, χωρίς λέξεις, αλλά να περιλαμβάνει απλές εικόνες και λαμπερά χρώματα ή ακόμη και ανάγλυφες επιφάνειες.

Είναι πολύ σημαντικό για το παιδί να

περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί του ώστε να νιώθει την αγάπη σας και ασφαλής. Έτσι, χτίζετε τη σχέση σας σε γερές βάσεις. Πάρτε λοιπόν αγκαλιά το μωρό σας και ξεκινήστε το διάβασμα. Μιλήστε του για τις εικόνες που βλέπετε, ποια ζωάκια απεικονίζονται, τα χρώματα που έχουν, μιμηθείτε τους ήχους. Φτιάξε ιστορίες. Μπορείτε ακόμα, να το ενθαρρύνετε να πιάσει τις σελίδες και να περιεργαστεί τα σχέδια.

Θα παρατηρήσετε πως το μωρό σας θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί, κάνοντας διάφορους ήχους προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί σας. Η φωνή σας το βοηθά να αναπτύξει πιο γρήγορα την ομιλία του.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες:

Ένα βιβλίο για να παίξει «κρυφτό» το μωρό σας με τα ζώα της φάρμας μαθαίνοντας τα. Από τις εκδόσεις Πατάκη.

Μια ακόμα πρόταση από τις εκδόσεις Πατάκη για να μάθουν τα παιδιά σας τα ζωάκια.

The post Τι βιβλία μπορείτε να χαρίσετε στο μωρό σας appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα