Τηγανιτές μαρίδες ή αθερίνες

Νόστιμο ψάρι εύκολα και γρήγορα.

Υλικά για 4-6 άτομα:
1,5 κιλό μαρίδες ή αθερίνες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. τριμμένο πιπέρι καγιέν
Λίγο αλάτι
Λεμόνι για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία:
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, πιπέρι και αλάτι. Βάζετε τα ψαράκια μέσα στο μείγμα του αλευριού και φροντίζετε να τα καλύψει καλά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει. Ρίχνετε τα ψαράκια και τα τηγανίζετε για 2 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα και από τις δυο μεριές με την ειδική κουτάλα για τηγάνισμα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βάζετε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά σερβίρετε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα