Τοματάκια γεμιστά με pesto

Eύκολα, γρήγορα και υγιεινά!

Υλικά (για 6 άτομα):

450 γραμ. τοματάκια

Για το πέστο:

1 φλιτζ. φρέσκο βασιλικό3 σκελίδες σκόρδο4 κ.σ. κουκουνάρι3 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα6 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο½ φλιτζ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι

Διαδικασία:

Πλένετε τα τοματάκια, κόβετε το πάνω μέρος από το καθένα και προσεκτικά βγάζετε με ένα κουταλάκι τους σπόρους. Βάζετε το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, 1 κουτ. του γλυκού αλάτι και το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε όλα

μαζί, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βάζετε το μείγμα με μία σπάτουλα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο παρμεζάνα, αν δεν έχετε πεκορίνο). Προσθέτετε το πιπέρι και έξτρα αλάτι, κατά βούληση. Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζετε τα τοματάκια με το μείγμα pesto. Αφήνετε το πιάτο να κρυώσει στο ψυγείο για μία περίπου ώρα πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

The post Τοματάκια γεμιστά με pesto appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα