Ζεστή μάσκα μαλλιών

13:31 7/8/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Για αραιά, άτονα, θαμπά μαλλιά και λεπτές τρίχες.

Η μάσκα αυτή γίνεται με δυο απλά υλικά, το ελαιόλαδο και το μέλι, που υπάρχουν άφθονα στη χώρα μας και έχουν πολλές ιδιότητες για την υγεία του οργανισμού αλλά και για την περιποίηση όλου του σώματος.

Η ζεστή μάσκα μαλλιών βοηθάει στην εύκολη απορρόφηση των συστατικών από το δέρμα και τα μαλλιά, με αποτέλεσμα την άμεση αναζωογόνηση και λάμψη.

Υλικά:

6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ

και τα δυο υλικά και τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσει να βράζει (εναλλακτικά μπορείτε να ζεστάνετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι). Αφού ζεσταθεί αρκετά το μείγμα ανακατέψτε το πολύ καλά για να ενωθούν και τα δυο υλικά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς, τόσο ώστε να μπορείτε να το ακουμπήσετε με τα δάχτυλα και αρχίστε την εφαρμογή.

Εφαρμογή:

Βρέξτε ελαφρώς τα μαλλιά σας, ίσα-ίσα να είναι νωπά και αρχίστε να απλώνετε την μάσκα πρώτα στο τριχωτό και στη συνέχεια κατά μήκος των μαλλιών, με γρήγορες κινήσεις. Χτενίστε τα μαλλιά σας με μια χτένα με χοντρά δόντια (όχι βούρτσα), γιατί όσο να’ ναι το μέλι κρυώνοντας σκληραίνει στα μαλλιά και για αυτό είναι δύσκολο να τα χτενίσετε με μια απλή βούρτσα. Μαζέψτε τα μαλλιά σε κότσο και τυλίξτε τα με μια μεμβράνη κουζίνας και πετσέτα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30-40 λεπτά. Για να λουστείτε, ξεπλύνετε πρώτα τα μαλλιά πολύ καλά και στη συνέχεια απλώστε το σαμπουάν και αν είναι απαραίτητο και μαλακτικό στις άκρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post Ζεστή μάσκα μαλλιών appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα