10 τρόποι κουρεύουν κάρτες-στεγαστικά

Το νέο φορολογικό, η επαναγορά ομολόγων και οι αναμενόμενες αυξήσεις της ΔΕΗ κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ληστεύουν και τους πολύτεκνους».

Η εφημερίδα γράφει ότι «δώρον άδωρον ενδέχεται να αποδειχτεί το περίφημο πολυτεκνικό επίδομα των 500 ευρώ, καθώς κινδυνεύει να φορολογηθεί στην κλίμακα των μισθωτών, με συντελεστή έως 40%, με αποτέλεσμα να υπομείνουν μόνο 300 ευρώ για τον δικαιούχο!».

ΕΘΝΟΣ: «Νέος

χάρτης για ωράριο, καύσιμα, αγορά».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς επέρχονται με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και οι τροποποιήσεις στο ωράριο αποσκοπούν στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στη βελτίωση του τουρισμού».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Νευροχειρουργος του Χαρβαρντ: «Υπάρχει Παράδεισος και τον… είδα»!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο διάσημος καθηγητής Εμπεν Αλεξάντερ, ένας από τους εγκυρότερους πρώην σκεπτικιστές για την ζωή μετά τον θάνατο, ξύπνησε από κώμα επτά ημερών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αυξήσεις 30% ζητάει η ΔΕΗ».

Η εφημερίδα γράφει ότι «πρωτοχρονιάτικο «δώρο» η πρώτη επιβάρυνση, 1η Ιουλίου η τελευταία για να καλυφθεί το… κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μνημονιακή υποχρέωση η αναπροσαρμογή των τιμολογίων. Εξαιρούνται από το νέο χαράτσι οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

ΕΣΤΙΑ: «Ο στραγγαλισμός της οικονομίας».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι φόροι στραγγάλισαν την ελληνική οικονομία. Αυτό προκύπτει αβίαστα από τα στοιχεία για την εξέλιξη του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ), σε συνδυασμό με το ύψος των φόρων και των φορολογικών εσόδων. Οσο ηυξάνετο η φορολογία, τόσο έπεφτε το ΑΕΠ και ο παραγόμενος εθνικός πλούτος. Αλλά αντί οι κυβερνώντες να πράξουν το αυτονόητο και να περιορίσουν την συμμετοχή του δημοσίου τομέως στο ΑΕΠ, προσπαθούσαν να καλύψουν το κενό με περαιτέρω φόρους. Ετσι οδήγησαν την οικονομία σε μαρασμό και εκτίναξαν την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη».

Η ΑΥΓΗ: «Βορά στην αγορά η αργία της Κυριακής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η κατάργηση της αργίας της Κυριακής για όλα τα καταστήματα έως 250 τ.μ., με εξαίρεση τα πολυκαταστήματα και τις «αλυσίδες», ισοδυναμεί όχι μόνο με χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ούτως ή άλλως μαστίζονται από την κρίση, αλλά και με κατάργηση της προσωπικής ζωής».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Αναστέλλουν την καταβολή συντάξεων λόγω υπέρβασης των πλασματικών».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σε αναστολή των συντάξεων που καταβλήθηκαν ύστερα από αναγνώριση πλασματικών χρόνων περισσοτέρων από αυτών που ορίζει ο νόμος προχωράει το ΙΚΑ. Μάλιστα, όπως τονίζει σε σχετική του εγκύκλιο, θα αναζητηθεί και η εξόφληση όλων των συντάξεων που χορηγήθηκαν στον συνταξιούχο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σβήνουν τα φώτα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «νέο ηλεκτροσόκ περιμένει από τον επόμενο μήνα περίπου 7 εκατ. νοικοκυριά, καθώς η ΔΕΗ ζητάει μεσοσταθμικές αυξήσεις 25% για το 20

Keywords
Τυχαία Θέματα