15 εκατ. ευρώ δίνει στους στους αγρότες το Υπουργείο Εργασίας

Την πρόθεσή του να αξιοποιήσει τα εκκρεμή προγράμματα της ΕΕ ύψους 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αυξηθούν τα αγροτικά εισοδήματα, ανακοίνωσε ο νέος διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Ξενοφών Βεργίνης.

Η ειτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ενέκρινε την τοποθέτηση του Ξενοφώντα Βεργίνη ως διοικητή του ΟΓΑ και του Μιχάλη Τζελέπη ως υποδιοικητή του οργανισμού. Οι υποψηφιότητές τους εγκρίθηκαν κατά

πλειοψηφία, με δέκα ψήφους υπέρ -από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ- και πέντε «παρών» -από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΧΑ και το ΚΚΕ.

Στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους βουλευτές, ο Ξ. Βεργίνης παρουσίας τους στόχους της διοίκησής του, οι σημαντικότεροι από τους οποίους είναι:

Η μηχανοργάνωση και μηχανογράφηση του ΟΓΑ, αν είναι δυνατόν μέσω του ΕΣΠΑ,Η απόδοση των ευεργετημάτων των κοινοτικών προγραμμάτων στους νέους αγρότεςΗ επιτάχυνση των διαδικασιών σύνταξης του Μητρώου Νέων Αγροτών

Ο Μ. Τζελέπης από την άλλη ανακοίνωσε ότι επαναφέρεται και θα αποδοθεί αναδρομικά με τις συντάξεις του Αυγούστου το επίδομα των 40 ευρώ.

Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως από την 1η Ιουνίου κι έπειτα, η χώρα μας έχει ένα από τα πιο διαφανή συνταξιοδοτικά συστήματα στην Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε πως η πιο ευεργετική συνέπεια της εξυγίανσης του συνταξιοδοτικού ήταν η εξάλειψη των συντάξεων- «μαϊμού».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, «Γνωρίζουμε πλέον τη συνταξιοδοτική δαπάνη και τον αριθμό των συνταξιούχων», υποσχόμενος να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα