39 χρόνια από τον Αττίλα 2- Όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν τη βόρεια Κύπρο

39 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που οι Τούρκοι εξαπέλυσαν την δεύτερη επίθεσή τους στο νησί της Κύπρου για να καταλάβουν τις περιοχές της Αμμοχώστου, της Μεσαορίας, της Καρπασίας και το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Μόρφου διαμορφώνοντας την «πράσινη γραμμή» στο σημείο που βρίσκεται έως σήμερα.

Η Τουρκία επέλεξε να διαλύσει τις συνομιλίες με την Κυπριακή Δημοκρατία που διεξάγονταν στη Γενεύη με τον χειρότερο τρόπο καθώς επέκτεινε την στρατιωτική της κατάληψη πέραν των μέχρι τότε ορίων.

Στην

Ελλάδα η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, μετρώντας λίγες μόλις μέρες στο τιμόνι της χώρας αποφάσισε να αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση της υπόθεσης από τις δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Το 37% της νήσου κατελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις και παραμένει έως σήμερα αποκλεισμένο για τους Κυπρίους. Το ψευδοκράτος αρνείται μέχρι τώρα να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με αποτέλεσμα η εισβολή εκείνη να διαμορφώσει την μόνιμη κατάσταση, η οποία αποτελεί ακόμη για τους θεσμούς, διεθνείς και μη, ένα αγκάθι και παράλληλα γόρδιο δεσμό, δύσκολο να λυθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα