65-67 και break στο break – Το πρωτάθλημα θα κριθεί στο ΟΑΚΑ

02:48 2/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο ΣΕΦ, με 65-67 και μεταφέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ για τον πέμπτο και τελευταίο αγώνα των τελικών του πρωταθλήματος...

O Ολυμπιακός

είχε...match ball στη σειρά καθώς ήθελε απλά, να κερδίσει τον «αιώνιο» αντίπαλό του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού είχαν το άγχος του... εν ευθέτω χρόνω, πρωταθλητή Ελλάδας–σε περίπτωση που κέρδισε–κάτι που πιστοποιήθηκε από το κακό ξεκίνημα που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι».

Δυνατή άμυνα, περιφερειακή άμυνα ο Γκιστ

Ο Αμερικανός power forward του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, είναι το βαρόμετρο στην άμυνα καθώς έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί περιφερειακά. Αυτό έκανε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Έβγαλε τον Γκιστ πάνω στον Σπανούλη στην κορυφή, για να του απαγορεύσει να σουτάρει για τρεις πόντους. Οι «πράσινοι», κατάφεραν να αποσοβήσουν τα ελεύθερα σουτ τριών πόντων του Ολυμπιακού και δεν τους επέτρεψαν να σκοράρουν από την γραμμή των 6,75, όπου ήταν κατά κύριο λόγο το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο δεύτερο και στο τρίτο ματς.

Παίκτης «κλειδί» ο Γιάνκοβιτς

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, μπήκε στην δεύτερη περίοδο για έναν και μόνο σκοπό. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού του είχε δώσει εντολή να κάνει φάουλ, ο πρώην παίκτης του Πανιώνιου με ένα τρίποντο που πέτυχε, τα drive και όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα των, κατά έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης εκτόξευσαν τη διαφορά στους 13 πόντους.

Έσπασε το «φράγμα» ο Παναθηναϊκός, χαμηλά ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός σε όλη τη σειρά στο πρώτο ημίχρονο, δυσκολεύεται να περάσει του 30 πόντους. Στον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ, οι «πράσινοι» με κύριο γνώμονα την άμυνά του και τα πολύ καλά ποσοστά του στην επίθεση, έφτασαν στους 43 πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν πόντους από την γραμμή των 6,75, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να κλείσουν το ημίχρονο στους 30 πόντους με την διαφορά να βρίσκεται στους 13 πόντους.

Επιστροφή του Ολυμπιακού, απάντησε ο Παναθηναϊκός

Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρότι στου δρόμου τα μισά της τρίτης περιόδου είχαν πετύχει μόλις πέντε πόντους, εκμεταλλεύτηκαν τρία ελεύθερα σουτ από το τρίποντο, με τους, Κόλινς, Λοτζέσκι και σε συνδυασμό με δυο άστοχα σουτ του Τριφυλλιού, έφτασαν τη διαφορά στους έξι πόντους. Ο Αλβέρτης πήρε τάιμ άουτ, για να «σπάσει» τον ρυθμό του αγώνα. Οι «πράσινοι» ανέβασαν και πάλι τον πήχη στο +12 με δύο εύστοχα σουτ του Διαμαντίδη και του Φώτση από την περιφέρεια.

Σερί «10-0» του Ολυμπιακού, νικητής ο Παναθηναϊκός!

Ο Ολυμπιακός στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, πίεσε, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Παναθηναϊκού και στα 24 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 10-0 και μείωσαν τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός στα 23,2 δευτερόλεπτα πήγε στην γραμμή των βολών, με τον Τζέιμς Γκιστ να μην έχει την ψυχραιμία και να πετάει στα...σκουπίδια και τις δυο βολές. Ο Ολυμπιακός στην τελευταία επίθεση δεν σκόραρε, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει τη σειρά ο Παναθηναϊκός και να κριθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας, σε πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ.

Που κρίθηκε: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πάρα πολύ καλή άμυνα, έκανε ένα λάθος να παίξει με το χρονόμετρο νωρίς σχετικά, στη τέταρτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να κάνει σερί 10-0, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν εύστοχοι στις τελευταίες επιθέσεις. Οι «πράσινοι» στις τρεις πρώτες περιόδους, είχαν πιο «καθαρό» μυαλό από τους γηπεδούχους και μπορούσαν να διατηρούν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα.

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα