7o Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος μπαίνει δυναμικά στη φετινή σεζόν παρουσιάζοντας την πανηγυρική επιστροφή του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Από 17 έως 27/10 στις δύο αίθουσες του κτιρίου της (Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, 2103609695) θα προβληθούν δεκάδες ταινίες που θα φέρουν σε επαφή το αθηναϊκό κοινό με οπτικά αποκατεστημένους θησαυρούς του παρελθόντος και θα καταγράψουν τις πρωτοπόρες τάσεις της παγκόσμιας κινηματογραφίας. Τρία μεγάλα αφιερώματα, ειδικές προβολές και τρία νέα

τμήματα αποτελούν τον οργανωτικό κορμό του φετινού φεστιβάλ.

Όπως αναφέρει το athinorama.gr, η πολυπρισματική δουλειά του γνωστού Γερμανού εικαστικού και avant garde κινηματογραφιστή Χαρούν Φαρόκι θα συστηθεί στο αθηναϊκό κοινό με ένα τρίπτυχο αφιέρωμα, το οποίο περιλαμβάνει την προβολή 15 ταινιών του (ανάμεσά τους σταθμοί στην καριέρα του όπως το «Ανάμεσα σε Δυο Πολέμους» και «Βιντεογράμματα Μιας Επανάστασης»), μια έκθεση με βιντεο-εγκαταστάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών και ένα masterclass στο Ινστιτούτο Γκαίτε στις 25/10 (8.00 μ.μ.).

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί η φιλμογραφία του Πορτογάλου auteur Πέδρο Κόστα, ενός δημιουργού που όσο περνούν τα χρόνια αρνείται τις τεχνικές συμβάσεις, επιχειρώντας με μια μίνιμαλ ημι-ντοκιμαντερίστικη γραφή να μιλήσει για τους παρίες της σύγχρονης κοινωνίας. Highlight της φετινής διοργάνωσης, ωστόσο, είναι η προβολή έξι ψηφιακά αποκατεστημένων ταινιών του θεμελιωτή του ιταλικού νεορεαλισμού Ρομπέρτο Ροσελίνι («Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη», «Ταξίδι στην Ιταλία», «Αγάπη», «Στρόμπολι», «Η Μηχανή που Σκοτώνει τους Κακούς» και «Ινδία, Μάνα Γη»).

Keywords
Τυχαία Θέματα