Air-ασκήσεις για να φτάσουμε

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε και 5 tips για να μη πιάνεσαι όταν βρίσκεστε σε στενό χώρο και πολύ ώρα στο αεροπλάνο.

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Ένα πράγμα που έφτιαξε το κέφι τον Δεκέμβριο – το ταξίδι στο Λονδίνο που κανονίσαμε με την παρέα για τις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου να δούμε live τους Black Keys. Και φυσικά τα λεφτά που πληρώσαμε για το πήγαινε-έλα με το αεροπλάνο.

Το κακό είναι ότι όλοι στα καπάκια βάλθηκαν να μου χαλάσουν τη χαρά. “Με τι έκλεισες; Με τι; Θα πιαστείς αγοράκι μου εσύ σε τόσο στενές θέσεις. Θα φτάσεις στο Λονδίνο και θα είσαι σαν τον Robocop!” και άλλα τέτοια ωραία είναι μερικά από αυτά που άκουσα. Αλλά εγώ εκεί, σταθερά, δεν άλλαξα πτήση – που λεφτά για τέτοιες πολυτέλειες. Και αντί να με πάρει από κάτω, προτίμησα να βρω 5 ασκήσεις για να μην πιάνεσαι μέσα στο αεροπλάνο. Απλά πράγματα…

01 – Τεντώστε τα δάχτυλα: Διπλώστε τα δάχτυλα των χεριών σας κάνοντας γροθιές και στη συνέχεια τεντώστε τα προς τα έξω. Επαναλάβετε πολλές φορές. Στη συνέχεια κάντε το ίδιο και με τα δάχτυλα των ποδιών.
02 - Λυγίστε τα πέλματα: Με τις φτέρνες σας να ακουμπούν διαρκώς στο πάτωμα σηκώστε όσο περισσότερο μπορείτε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Κρατήστε τα εκεί για μερικά δευτερόλεπτα πριν τα κατεβάσετε. Επαναλάβετε.
03 - Σηκώστε τις φτέρνες: Σηκώστε τη φτέρνα του ενός ποδιού σας όσο ψηλότερα μπορείτε με τα δάχτυλα του ποδιού σας να ακουμπούν καλά το έδαφος. Μείνετε σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και ύστερα κατεβάστε την. Επαναλάβετε εναλλάσσοντας μία το δεξί και μία το αριστερό πόδι.
04 – Κάντε κύκλους με το κεφάλι: Ακουμπήστε το σαγόνι σας στο στήθος και από αυτή τη θέση περιστρέψτε αργά το κεφάλι σας δεξιόστροφα. Επαναλάβετε αρκετές φορές και συνεχίστε προς την αντίθετη κατεύθυνση.
05 – Περιστρέψτε τους ώμους: Σηκώστε τους ώμους σας προς τα επάνω και περιστρέψτε τους προς τα πίσω. Επαναλάβετε αρκετές φορές. Στη συνέχεια κάντε το ίδιο περιστρέφοντάς τους προς τα εμπρός.

Πηγή: thea.gr

Διαβάστε ακόμα:

* Τα hostels του μέλλοντος

* Ο Banksy “λκαταλαμβάνει” ξανά το Λονδίνο;

* “Μένοντας” με τους Beatles

* Τα πιο cool ξενοδοχεία

Keywords
Τυχαία Θέματα