Airbus A380: Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου γίνεται ακόμα πιο… jumbo [εικόνες]

Η χωρητικότητα του είναι τέτοια που του επιτρέπει να ανταγωνιστεί τον πληθυσμό ενός μικρού χωριού. Και όμως το Airbus A380 της βασιλικής αεροπορικής εταιρίας των Η.Α.Ε. («Emirates») δεν «αρκείται» στα ήδη κεκτημένα.

Το ένα από τα σχετικά αεροσκάφη του στόλου θα βγει σε ακόμα μεγαλύτερη «έκδοση», φτάνοντας στον αριθμό – ρεκόρ των 615 θέσεων, χωρίς να απολέσει κάτι από τη χλιδή και την πολυτέλεια που το χαρακτηρίζει. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του A380, που μετά τις εργασίες

στο εσωτερικό του αυξάνει τη χωρητικότητά του κατά 130 θέσεις, φτάνοντας στις 615.

Αυτό επιτράπηκε μέσω της περικοπής 18 θέσεων με επίπεδο κρεβάτι στην αίθουσα business class και την κατάργηση μιας ευρύχωρης καμπίνας α’ κατηγορίας. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι παρά την αναδιάταξη του χώρου, οι επιβάτες δεν θα χάσουν ούτε ένα εκατοστό χώρου για τα πόδια τους, ενώ θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μία από τις μεγαλύτερες οθόνες ψυχαγωγίας εν πτήσει, επιφάνειας 13,3 ιντσών.

Το νέο Airbus A380 θα διαθέτει 557 καθίσματα στην οικονομική θέση και 58 στη business class, όπου δεσπόζει ένα «σαλόνι επιχειρήσεων», ένα μίνι μπαρ και άλλες παροχές.

Το σούπερ Jumbo θα κάνει πρεμιέρα στον αέρα την 1η Δεκεμβρίου στην επτάωρη πτήση από Ντουμπάι προς Κοπεγχάγη. Ο στόλος της Emirates αποτελείται από 68 αεροσκάφη, που εκτελούν πτήσεις σε 34 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, με εφαλτήριο το Ντουμπάι. Τα αεροσκάφη θα αυξηθούν σταδιακά σε 140, αφού έχουν παραγγελθεί και βρίσκονται υπό κατασκευή άλλα 72.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > "]

The post Airbus A380: Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου γίνεται ακόμα πιο… jumbo [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα