Aυτοί είναι 20 φορολογικοί παράδεισοι στη μαύρη λίστα του ΟΟΣΑ – Αρνούνται να συνεργαστούν [πίνακας]

Τρία χρόνια χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η έρευνα του Παγκόσμιου Φορολογικού Φόρουμ το οποίο υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) έλεγξε 100 κράτη διαπιστώνοντας πως 20 χώρες παραμένουν φορολογικοί παράδεισοι οι οποίοι μάλιστα αρνούνται να συνεργαστούν.

Τέσσερα από αυτά τα κράτη και συγκεκριμένα το Λουξεμβούργο, η Κύπρος, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι και οι Σεϋχέλλες αρνούνται να εφαρμόσουν τους κανόνες του ΟΟΣΑ

όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για φορολογικούς σκοπούς παρά τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει για προσαρμογή της νομοθεσίας τους.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ στη λίστα συμπεριλαμβάνεται η Αυστρία και η Τουρκία οι οποίες κρίθηκαν μερικώς συνεπείς προς τις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ. Τέλος άλλες 14 χώρες δεν έχουν ακόμα προσαρμόσει τη νομοθεσία τους ώστε να είναι σε θέση να ανταλλάσσουν πληροφορίες.

Η μαύρη λίστα του ΟΟΣΑ περιλαμβάνει τις εξής χώρες:

ΛουξεμβούργοΚύπροςΒρετανικές Παρθένοι ΝήσοιΣεϋχέλλεςΕλβετίαΑυστρίαΤουρκίαΛίβανοςΗνωμένα Αραβικά ΕμιράταΠαναμάςΓουατεμάλαΜπρουνέιΜποτσουάναΛιβερίαΔομινικανή ΔημοκρατίαΤρινιντάντ και ΤομπάγκοΝησιά ΜάρσαλΒανουάτουΝαούρουΝίουε
Keywords
Τυχαία Θέματα