Der Spiegel: Το Βερολίνο επιδοτεί τις γερμανικές μειονότητες με 20 εκατ. ευρώ ετησίως

Η γερμανική κυβέρνηση δαπανά περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως προκειμένου να ενισχύσει τις γερμανικές μειονότητες που ζουν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

«Τα χρήματα αποτελούν έκφραση της ιστορικής ευθύνης που έχουμε ως χώρα και στόχος είναι να αποζημιώσουμε ανθρώπους για τις αδικίες που υπέστησαν στις χώρες τους μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ήταν η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο ευεργετούνται από το εν λόγω μέτρο περισσότεροι από

ένα εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ το ετήσιο εισόδημα που φτάνει στα χέρια των γερμανικής καταγωγής πολιτών της Ανατολικής Ευρώπης διαφέρει από χώρα σε χώρα και είναι ελάχιστο σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες ακόμη και για χώρες με πολύ χαμηλό κόστος ζωής.

Σημειώνεται ότι από τον νόμο στον οποίο στηρίζεται η «επιχορήγηση» των μειονοτήτων, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι γερμανικής καταγωγής λαμβάνουν ετησίως από 2 έως 48 ευρώ.

Ανεξάρτητα όμως από το ποσό της ενίσχυσης, σημαντική κρίνεται η μονομερής επέμβαση του Βερολίνου σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, ενισχύοντας οικονομικά τις μειονότητες παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει το μέγεθος της ομογένειας στην Ανατολική Ευρώπη.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα