F1 Grand Prix Monza 2013: S. Vettel o Θεός στο «Ναό της ταχύτητας»

17:45 8/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Την έκτη νίκη του για το 2013 πέτυχε στην πίστα της Monza o Sebastian Vettel. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο F. Alonso ενώ τρίτος ήταν ο M. Webber.

Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Grand Prix του 2013 και 12ο στη σεζόν ο S.Vettel (Red Bull-Renault) πέτυχε την 32η νίκη στην καριέρα του και την έκτη στο φετινό Πρωτάθλημα.

Στην εκκίνηση ήταν ο F. Massa (Ferrari) αυτός που έκλεψε την παράσταση. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε δεύτερος

με τον F. Alonso (Ferrari) να μένει πίσω από τον Μ.Webber (Red Bull-Renault), τον οποίο και πέρασε στον τρίτο γύρο με πολύ ωραία προσπάθεια στο σικέιν «Roggia». Στο 10ο γύρο, ο Ισπανός πέρασε τον Βραζιλιάνο χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση και μπροστά του πλέον είχε τον S. Vettel.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο M.Webber πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον F. Alonso, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την κίνησή του αφού από τον 41ο γύρο αντιμετώπιζε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Ήταν σχεδόν το ίδιο πρόβλημα με αυτό που αντιμετώπιζε ο S. Vettel (στην πέμπτη και έκτη ταχύτητα), μόνο που ο Αυστραλός είχε πρόβλημα στις αλλαγές από δεύτερη σε τρίτη.

Στην πέμπτη θέση κάνοντας πολύ καλό αγώνα τερμάτισε ο Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari), ενώ έκτος ήταν ο Nico Rosberg (Mercedes AMG GP). Οι Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari), Romain Grosjean (Lotus-Renault), Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP), Jenson Button (McLaren-Mercedes) συμπλήρωσαν την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Κ. Raikkonen έμεινε εκτός βαθμών, τερματίζοντας στην 11η θέση. Ο αγώνας του Φινλανδού καταστράφηκε λίγο μετά την εκκίνηση όταν έχασε τα φρένα στο πρώτο σικέιν και χτύπησε από πίσω τον S. Perez. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ζημιά στην εμπρός αεροτομή της Lotus και έτσι ο Φινλανδός αναγκάστηκε να μπει μόλις στον δεύτερο γύρο στα pits.

Αυτή ήταν η τελευταία διοργάνωση σε ευρωπαϊκό εδάφους. Με επτά αγώνες να απομένουν για το τέλος της χρονιάς, ο S. Vettel έχει αποκτήσει προβάδισμα 53 βαθμών από τον F. Alonso.

Tο Πρωτάθλημα συνεχίζεται στη Σιγκαπούρη στις 22 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. S. Vettel (Red Bull-Renault) 1.18:33,352”

2. F. Alonso (Ferrari) + 5,4”

3. M. Webber (Red Bull-Renault) + 6,3”

4. F. Massa (Ferrari) + 9,3”

5. N. Hulkenberg (Sauber-Ferrari) + 10, 3”

6. N. Rosberg (Mercedes AMG GP) + 10, 9”

7. D. Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) + 32,3”

8. R. Grosjean (Lotus-Renault) + 33,1”

9. L. Hamilton (Mercedes AMG GP) + 33,5”

10.J. Button (McLaren-Mercedes) + 38,3”

Keywords
Τυχαία Θέματα