F1 Grand Prix Monza 2013-Κατατακτήριες δοκιμές: Οι 40 του S.Vettel

17:50 7/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Το ένα-δύο πέτυχε η ομάδα της Red Bull-Renault στις κατατακτήριες του Ιταλικού Grand prix στη Monza. Ο S. Vettel ξεκινά από την pole position, με τον Mark Webber δίπλα του. Την έκπληξη έκανε ο Ν. Hulkenberg Sauber-Ferrari, που ξεκινά τρίτος.

Ο Sebastian Vettel κέρδισε την pole position στην Monza. Είναι η τέταρτη για το 2013 και 40η στην καριέρα του. Αυτή ήταν και η μοναδική τυπική επίδοση αφού είχαμε πολλές εκπλήξεις στις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού Grand Prix, τόσο στην πρώτη δεκάδα όπου κορυφαία ονόματα δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο Q3.

Θετική έκπληξη είναι η εκκίνηση του Nico Hulkenberg και της Sauber-Ferrari στην τρίτη θέση. Στην ομάδα της Ferrari η κατάσταση ήταν καλύτερη από άλλες φορές. Ο Felipe Massa μάλλον νοιώθει πως θα φύγει και ξεκινά και πάλι τις καλές εμφανίσεις. Εδώ βρέθηκε από τον Fernando Alonso.

Μακριά από τον καλό της εαυτό ήταν η Mercedes AMG GP με τον Nico Rosberg στην έκτη θέση. Ο Lewis Hamilton, μετά από 67 αγώνες συνεχούς παρουσίας στο Q3, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στη 10άδα.

Πολλοί είπαν πως ο Βρετανός εμποδίστηκε στην τελευταία του προσπάθεια από τον Adrian Sutil στην Parabolica (βρίσκεται υπό διερεύνηση το περιστατικό).

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι πιλότοι της Toro Rosso με τον Daniel Ricciardo να σημειώνει τον 7ο καλύτερο χρόνο και τον Jean-Eric Vergne να μένει 10ος έχοντας έξοδο στην τελευταία του προσπάθεια. Ανάμεσά τους βρίσκεται το δίδυμο της McLaren, με τον Sergio Perez να κλείνει τη διαδικασία μπροστά από τον Jenson Button.

Δυσάρεστη έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία της Lotus F1 η οποία είδε τους πιλότους της να μένουν εκτός Q3. Ο Kimi Raikkonen θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 11η θέση και ο Romain Grosjean από την 13η.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1:23,755”

2. Mark Webber (Red Bull-Renault) + 0,213”

3. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari) + 0,310”

4. Felipe Massa (Ferrari) + 0,377”

5. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,387”

6. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) + 0,437”

7. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) +0,454”

8. Sergio Perez (McLaren-Mercedes) + 0,747”

9. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +0,760”

10. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Ferrari) + 4,295”

Keywords
Τυχαία Θέματα