F1 Grand Prix Γερμανίας 2013: Λιούις Χάμιλτον από την pole position

18:04 6/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Μία ακόμη πρωτιά στην εκκίνηση για τον Lewis Hamilton και τα «ασημένια βέλη». Αυτή τη φορά στον εντός έδρας αγώνα τους. Από την δεύτερη και τρίτη θέση ξεκινούν οι Sebastian Vettel και Mark Webber αντίστοιχα.

Ο Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) κατέκτησε την τρίτη

του φετινή pole position. Ο Βρετανός ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του ένατου αγώνα της χρονιάς ( του Γερμανικού Grand Prix) στο Nurburgring χαρίζοντας στα «ασημένια βέλη» μια εντός έδρας επιτυχία. Ο 28χρονος με αυτή την επίδοσή του έβαλε υποψηφιότητα για την πρώτη του νίκη με τη Mercedes AMG GP στον αγώνα. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να νικήσει τους δύο οδηγούς της Red Bull- Renault (εκκινούν από τη δεύτερη και τρίτη θέση) και κυρίως τον S.Vettel, ο οποίος έχασε την pole μόλις για 1/10 του δευτερολέπτου. Μην ξεχνάτε πως ο Γερμανός δεν έχει κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του.

Μπορεί η Mercedes AMG GP να κατέκτησε την pole position αλλά δεν απόφυγε τα λάθη. Κρίνοντας λάθος της κατάσταση στο Q2 άφησε τον Nico Rosberg στα pit με αποτέλεσμα ο Γερμανός να ξεκινά τον αγώνα από την 11η θέση. Σημαντική λεπτομέρεια η στρατηγική της Ferrari η οποία θα βάλει στο Grand Prix τους Fernando Alonso και Felipe Massa με τη μεσαία γόμα ελαστικών της Pirelli.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Kimi Raikkonen (Lotus Renault) ο οποίος πέτυχε τον τέταρτο χρόνο. Η εκκίνηση του Γερμανικού Grand Prix είναι στις 15:00. Τον αγώνα μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ο ΟΤΕ TV (συνδρομητική τηλεόραση) και ο Alpha.

Η σειρά εκκίνησης:

1. Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) 1:29,398”

2. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault +0,103”

3. Mark Webber (Red Bull-Renault) +0,210”

4. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) +0,494”

5. Romain Grosjean (Lotus-Renault) +0,561”

6. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) +1,130”

7. Felipe Massa (Ferrari) +1,728”

8. Fernando Alonso (Ferrari) +1,811”

9. Jenson Button (McLaren-Mercedes) χωρίς χρόνο

10. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari) χωρίς χρόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα