F1 Grand Prix Καναδά 2013: Η έκπληξη ακούει στο όνομα V. Bottas

22:53 8/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Την τρίτη φετινή του pole position πέτυχε στο Montreal o S. Vettel. Δίπλα του ξεκινά ο L. Hamilton ενώ την έκπληξη και τον τρίτο ταχύτερο γύρο έκανε ο V. Bottas.

O Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) πρόλαβε τη βροχή στη κατατακτήριες

δοκιμές για το Grand Prix του Καναδά και κατέκτησε την pole position. O Γερμανός έσπασε το σερί των επιτυχιών της Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές.

Με αυτή την πρωτιά στην εκκίνηση o παγκόσμιος πρωταθλητής του 2012 κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη pole στον Καναδά.Δίπλα του στον αγώνα ξεκινά ο Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) , ενώ από την τρίτη θέση ξεκινά ο Valterri Bottas (Williams-Renault).

Οι προβλέψεις για άστατο καιρό επιβεβαιώθηκαν. H βροχή ξεκίνησε, ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη του Q1. Η έντασή της δεν ήταν μεγάλη, αλλά οι συνθήκες ήταν πολύ κακές για τα slick ελαστικά κι έτσι όλοι επέστρεψαν αμέσως για ενδιάμεσα.

Τα πρώτα λεπτά είχαν έντονη δράση καθώς η βροχή είχε ξεκινήσει και πάλι με αποτέλεσμα οι οδηγοί να βιάζονται να σημειώσουν χρόνο. Οι δύο Red Bull Renault ήταν τα πιο γρήγορα μονοθέσια αρχικά αλλά στη συνέχεια ο L. Hamilton ανέβασε ρυθμό και πέρασε στην κορυφή.

Στα τελευταία λεπτά η « μάχη» για μια θέση στο Q2 ήταν μεγάλη στις τελευταίες θέσεις καθώς η πίστα βελτιωνόταν πέρασμα με το πέρασμα.

Το Q2 ξεκίνησε με ελαφριά βροχόπτωση και όλους τους οδηγούς να βγαίνουν με ενδιάμεσα ελαστικά. Ο L. Hamilton είχε τα ηνία από τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας αλλά στα μισά της περιόδου είδε τον S. Vettel να του… κλέβει την πρώτη θέση.

Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου ο F. Massa (Ferrari) ενώ προσπαθούσε να μπει στη δεκάδα έκανε λάθος με αποτέλεσμα να στείλει την F138 στις μπαριέρες της στροφής 3. Ο Βραζιλιάνος έκανε λάθος στα φρένα πατώντας την λευκή γραμμή, η οποία γλιστρά σαν πάγος, και κατέληξε στην μπαριέρα. Αμέσως βγήκε κόκκινη σημαία για να απομακρυνθεί με ασφάλεια το μονοθέσιο της Ferrari.

Όταν άναψε και πάλι το πράσινο φως και τα 15 υπολειπόμενα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα για έναν τελευταίο χρονομετρημένο γύρο. Ταχύτερος ήταν ο L. Hamilton.

Το Q3 ξεκίνησε με τους οδηγούς να βγαίνουν και πάλι με τα ενδιάμεσα ελαστικά καθώς η βροχή συνέχιζε κρατώντας την αγωνιστική γραμμή βρεγμένη. Μετά την πρώτη προσπάθεια των οδηγών ο S. Vettel ήταν ο ταχύτερος.

Η βροχή στα τελευταία λεπτά της περιόδου δυνάμωσε τόσο όσο χρειαζόταν για να μην μπορέσει κανείς να βελτιώσει τον χρόνο του ακόμα και με τα φρέσκα ελαστικά. Αυτό έφερε τον Sebastian Vettel στην pole position μετά από αρκετούς αγώνες κυριαρχείς της Mercedes.

Λόγω του άστατου καιρού και για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους κανονισμούς οι αγωνοδίκες θα κάνουν μία εξαίρεση. Ο κανονισμός αναφέρει ότι οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα αλλαγής του set-up των μονοθεσίων μετά τις κατατακτήριες δοκιμές και αυτά μπαίνουν σε parc ferme.

Οι αγωνοδίκες όμως θα επιτρέψουν στις ομάδες να κάνουν αλλαγές στα μονοθέσιά τους πριν τον αγώνα λόγω κλιματικών αλλαγών, όπως χαρακτηρίζεται ο όρος. Έτσι οι μηχανικοί θα μπορέσουν να προετοιμάσουν τα αυτοκίνητα τους για αγώνα σε στεγνό οδόστρωμα όπως αναμένεται αύριο. Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή στις 21:00 στο circuit Gilles Villeneuve.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1: 25,425”

2. Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) + 0,087”

3. Valtteri Bottas (Williams-Renault) + 0,472”

4. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) + 0,583”

5. Mark Webber (Red Bull-Renault) + 0,783”

6. Fernando Alonso (Ferrari) + 1,079”

7. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Ferrari) + 1,118”

8. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) + 1,923”

9. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) + 2,007”

10. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) + 2,521”

Keywords
Τυχαία Θέματα