Facebook και τηλεόραση μαζί

Αφού μάθαμε και τιμήσαμε λέξεις όπως τις facebook, twitter, google plus, instagram, καιρός να ανανεώσουμε το λεξιλόγιό μας: τι λες για λίγο Zeebox;

Από τον Στέφανο Ελευθερίου

Ναι, έχουμε τα κινητά που θυμίζουν laptop,

τα mp3 που μοιάζουν με gadget του James Bond, ήρθε η στιγμή να ασχοληθούμε και με την εξέλιξη της τηλεόρασης. Και το μέλλον ακούσει στο όνομα Zeebox. Μια νέα εφαρμογή που εμφανίστηκε πρόσφατα στο application store της Apple. Το Zeebox μπορεί να συνδέσει την τηλεόραση με το ipad (σύντομα και τα Smartphone’s ) σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας στον χρήστη αρκετές χρήσιμες δυνατότητες .

Δημιουργεί συνθήκες για ακόμη πιο διασκεδαστική τηλεόραση αφού έχεις την δυνατότητα να παρακολουθήσεις προγράμματα με τους φίλους σου, έστω και διαδικτυακά, που μπορεί να βρίσκονται μακριά.
Με τα social media να κυριεύουν όλο και περισσότερο την καθημερινή μας ζωή, με τις ανάγκες να αυξάνονται μέρα παρά μέρα, οι άνθρωποι του Zeebox δημιούργησαν μια εφαρμογή αρκετά χρήσιμη. Ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων σε διάφορες χώρες, όπως είναι  η Αγγλία, ενώ παρακολουθεί τηλεόραση, στέλνει mail ή βρίσκεται συνδεδεμένος σε κάποιο social network. Κάπου εδώ γεννιέται η ιδέα του Zeebox, που κατάφερε να παντρέψει παλιές και καινούργιες συνήθειες.

Μπορείς να συνομιλήσεις, να κάνεις σχόλια, να δεις σχόλια από άλλους χρήστες, να βρεις ατέλειωτες πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα ακόμα και να μετατρέψεις το ipad σου σε τηλεκοντρόλ (αν φυσικά η τηλεόραση σου είναι συνδεδεμένη με το internet).
Κάτι σαν Google για την τηλεόραση. Συγκεντρώνει τα προγράμματα και ανάλογα με τις προτιμήσεις των περισσοτέρων οι χρήστες έρχονται πιο κοντά. Ο αναλυτικός κατάλογος των προγραμμάτων καθώς και οι επιλογές των φίλων σας μπορούν να βοηθήσουν στην επιλογή που θα παρακολουθήσετε. Με άπλες κινήσεις εμφανίζεται στην οθόνη σας τι παρακολουθούν και τι προτείνουν οι περισσότεροι από τους φίλους σας. Η διαδραστικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Η τεχνολογία κατέστησε πιο εφικτή από πότε την αλληλεπίδραση των χρηστών .

Έχουν καταμετρηθεί αρκετές χιλιάδες downloads μόλις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της εφαρμογής. Σίγουρα πρωτοπορεί στη μόδα της “διπλής οθόνης” και καταφέρνει να συνδυάζει την βιώσιμη λειτουργία της τηλεόρασης και των social media μαζί με τις νέες τεχνολογίες. Η τυχόν επιτυχία του Zeebox, (προσφέρεται προς το παρόν μόνο στην Αγγλία)  θα φανεί στο σύντομο μέλλον. Το σίγουρο μέχρι στιγμής είναι πως αυτή η πρωτοποριακή σκέψη έκανε ήδη την εντύπωση της και μάλλον (αν κρίνω από την φρενίτιδα με τα smartphone’s) δεν θα αργήσει να μπει στο σαλόνι μας.

Διαβάστε περισσότερα:
* iTV: Το μελλοντικό project της Apple

* iTar: ο αντίπαλος του Guitar Hero

Keywords
Τυχαία Θέματα