Gay ρίμες το νέο hip στη ΝΥ

Ως γνωστόν, κάθε υπο-κουλτούρα που γίνεται παγκόσμιο κίνημα ξεκινά από τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Εκεί που μια νέα γενιά gay ράπερ -με επίκεντρο τα Ghe2O Goth1k- προκαλεί τον κακό χαμό.

Από τον Μεγάλο Αδελφό

“Είμαι μια αδελφή που πηδάει μαύρους. Ο μοναδικός αυθεντικός Αφρικανός εδώ μέσα”. Στίχος από το “Jungle Fever” του Le1f, ένα underground χιτάκι, ενδεικτικό της νέας τάσης που μυρίζει όποιος γυρίζει στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Και, πιο συγκεκριμένα, στα μεταμεσονύκτια Ghe2O Goth1k parties, φουλ σε αρπαγμένους gay αλλά και σε straight που γουστάρουν το νέο ήχο. Είτε πρόκειται για τον ανερχόμενο Le1f, είτε για πιο “καθιερωμένους” hip hoppers και MC’s, όπως ο τραβεστί Mykki Blanco και οι House of Ladosha.

Θα μου πεις, πως διάολο συνδυάζεται το hip hop με τα τραβεστί… Και θα σου πω ότι -στα γεννοφάσκια του και στην ουσία του- το hip hop φτιάχτηκε ως αντίδραση σε κάτι. Πες μου τώρα εσύ αν σκέφτεσαι κάτι πιο αντιδραστικό από ένα δίμετρο μαύρο με κραγιόν στα χείλη να σου τραγουδά “Pull my dick out. Pull it now”. Εννοείται πως δεν πρόκειται να δεις σύντομα το Jay-Z και τους υπόλοιπους βαρόνους του είδους να βγαίνουν και να επικροτούν την τάση. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Terrance Dean (ο gay executive του MTV που έγραψε το bestseller “Hiding in Hip Hop”) “Το hip hop είναι όλο μάτσο δηλώσεις και τεστοστερόνη. Δεν μπορείς να είσαι ανοιχτά gay, μπαίνοντας στον χώρο. Άρα, για να γίνει αποδεκτό, θα πρέπει κάποιο από τα ήδη καθιερωμένα ονόματα να βγει και να το δηλώσει πρώτο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoolNews