Το αντιρατσιστικό στον Guardian: Γροθιά για την Χρυσή Αυγή που απειλεί τους μετανάστες

Στις έκτακτες συνομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και των εταίρων του αναφέρεται δημοσίευμα του Guardian,σχετικά με την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο και θεωρείται ένα “κρίσιμο βήμα για την αντιμετώπιση της ολοένα και μεγαλύτερης δημοφιλίας της Χρυσής Αυγής”. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα “ο νόμος αυτός έχει προκαλέσει θύελλα διαμάχης μεταξύ των παραδοσιακών συντηρητικών κομμάτων. “Έχουμε διεθνή υποχρέωση να επιβάλλουμε μέτρα κατά του ρατσισμού – μέτρα που θα δώσουν απάντηση στις

κατηγορίες που έχει δεχτεί η χώρα μας” δήλωσε στο συγκεκριμένο μέσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλιστα, ο συντάκτης του κειμένου τονίζει πως η Χρυσή Αυγλή, μέσω των διαδοχικών δημοσκοπήσεων έχει “κατοχυρώσει” την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. “Παίρνοντας θάρρος από την άνοδο της δημοτικότητάς της, η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει μια πιο επιθετική στάση, απειλώντας τους μετανάστες και των μειονοτικών ομάδων της χώρας”.

Και συνεχίζει: “Την περασμένη εβδομάδα, το κοινοβούλιο αποφάσισε την καθολική απαγόρευση της οπλοφορίας των βουλευτών μέσα στη Βουλή, μετά από επεισόδιο που προκλήθηκε με βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Η Ελλάδα, επίσης, έχει δεχτεί μια άνευ προηγουμένου πίεση από την Ευρώπη, ώστε να επιβάλει αυστηρότερες ποινές για τους δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων, με αφορμή το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει κατά των μεταναστών”.

“Για την αύξηση των επιθέσεων -220 αναφέρθηκαν μεταξύ του Οκτωβρίου του 2011 και τον Δεκέμβριο του 2012- έχει κατηγορηθεί το νεοναζιστικό κόμμα, του οποίου το μανιφέστο περιλαμβάνει τη φράση-δέσμευση ‘να απαλλαχτούμε από τα αποβράσματα τους μετανάστες’”.

Το δημοσίευμα κλείνει σχολιάζοντας ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θεωρούταν η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών επιθέσεων, αλλά μοιάζει να έχει τονίσει τις διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. “Η διστακτικότητα των συντηρητικών να υιοθετήσουν το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει επικρίσεις περί συνέργειας στελεχών τους με τη Χρυσή Αυγή στην πάταξη της μετανάστευσης στην Ελλάδα”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα