Live – Όλες οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά το «λουκέτο» της ΕΡΤ

Οι πολιτικές εξελίξεις και σήμερα είναι καταιγιστικές, μετά την ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου.

22:20 Ο γενικός διευθυντής του BBC, Τόνι Χολ, καταδίκασε το “λουκέτο” στη δημόσια τηλεόραση και χαρακτήρισε την κίνηση της κυβέρνησης «αντιδημοκρατική» και «αντιεπαγγελματική». Πρόετρεψε, μάλιστα, τον Αντώνη Σαμαρά να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ, καθώς «τα δημόσια Μέσα ενημέρωσης και η ανεξαρτησία

τους από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζουν τις δημοκρατικές κοινωνίες». Πενήντα γενικοί διευθυντές ευρωπαϊκών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ανάμεσά τους και το BBC, με επιστολή τους ζητούν να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ, μετά την κίνηση που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU).

21:46 Το σήμα έχει επανέλθει στο μεγαλύτερο μέρος των Ιωαννίνων

21:40 Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά αυτή τη στιγμή στον Βόλο: «Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές. Φίμωσαν την ελεύθερη έκφραση. Ετσι όπως πάνε θα μας πάρουν και τα σπίτια. Δεν θα μας τα πάρουν οι κομμουνιστές όπως έλεγαν κάποτε αλλά οι τραπεζίτες» είναι μερικά από τα λόγια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Υπάρχει η Ελλάδα της αναξιοπρέπειας, αλλά και αυτή της αξιοπρέπειας. Αυτή η Ελλάδα είναι σήμερα στις επάλξεις!»

20:23 Στη Λέσβο εκπέμπει κανονικά η ΝΕΤ

19:51 Υπουργείο Οικονομικών: Αίτημα στον Εισαγγελέα Διαφθοράς για διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων στην ΕΡΤ

19:45 Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε παρέμβαση στο απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ και επιτέθηκε στους εργαζόμενους.

19:11 Αναβλήθηκε το συνέδριο αυτοδιάλυσης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (10-14/07).

18:59 Oι Αnonymous χακαραν το site του εφετείου Αθηνών και αφήνουν μήνυμα για την ΕΡΤ

17:59 Και ο Δήμος Αθηναίων εκφράζει μέσω ανακοίνωσης την αντίθεσή του για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

17:56 Το δικό της σχόλιο σχετικά με το κόψιμο του σήματος της ΕΡΤ έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά:

«Το μαύρο στην οθόνη σόκαρε και ενεργοποίησε τους Έλληνες πολίτες. Αντί λοιπόν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ας ακούσουν τη φωνή της Δημοκρατίας και της λογικής. Το επόμενο βήμα θα είναι μήπως να στείλει ο Υπουργός Οικονομικών τον εισαγγελέα στην EBU που επίσης αναμεταδίδει την ΕΡΤ; Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα που όλοι οφείλουν να αντιληφθούν.Ναι στο πρόγραμμα εξυγίανσης, με διάλογο στη Βουλή, με την ΕΡΤ ανοιχτή.Καλούμε τον κ.Στουρνάρα να αποσύρει αμέσως το επίμαχο mail που απαγορεύει την αναμετάδοση της εκπομπής του προγράμματος της ΕΡΤ».

17:31 Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή δύο τεχνικοί της ΕΡΤ για εξακρίβωση στοιχείων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όλα άρχισαν όταν οι δύο τεχνικοί κλήθηκαν να μεταβούν στον Σταυρό, για να συνοδεύσουν ένα ιδιωτικό βαν, έξω από το Ραδιομέγαρο και να υποδείξουν, που θα στηθεί ο εξοπλισμός.

Τους σταμάτησε, όμως, η Τροχαία και αντί να βρεθούν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, βρέθηκαν στην ΓΑΔΑ, μαζί με τον οδηγό του ιδιωτικού βαν, για εξακρίβωση στοιχείων.

17:23 Ανακοίνωσαν τη ΝΕΡΙΤ αλλά είχαν ξεχάσει να κατοχυρώσουν το domain!

17:20 Οι κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το λουκέτο της ΕΡΤ συνεχίζονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και το Άργος.

16:53 Ο Γρηγόρης Ψαριανός πρότεινε στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς την αλλαγή πρωθυπουργού: «Να προτείνουμε αλλαγή πρωθυπουργού αν υπάρξει νέα εμπλοκή στη συνάντηση των αρχηγών»

16:52 Στον «αέρα» και πάλι η ΕΡΤ World

16:49 Ρόλο εκκαθαριστή της ΕΡΤ αναλαμβάνει ο Γκίκας Μάναλης. Ο Γκίκας Μάναλης, μέχρι πρότινος Διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, θα αναλάβει το ρόλο του εκκαθαριστή της ΕΡΤ. Ο κ. Μάναλης συμφώνησε με τη διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών να αναλάβει τη θέση του ειδικού διαχειριστή για την εκκαθάριση της εταιρείας ΕΡΤ Α.Ε.
Το πρωί της Τετάρτης εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο για την «άμεση πρόσληψη ειδικού διαχειριστή με έμμισθη εντολή, ο οποίος θα διαχειρίζεται το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. που μεταβιβάζονται στο Δημόσιο μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα».
Το Φ.Ε.Κ που θα ανακοινώνει την τοποθέτηση του Γκίκα Μάναλη στην θέση του ειδικού διαχειριστή αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο.

16:45 Υπενθυμίζουμε ότι η λεωφόρος Μεσογείων από το ύψος της Αγίας Παρασκευής μέχρι και το Σταυρό παραμένει λόγω της συγκέντρωσης κλειστή και στα δύο ρεύματα

16:41 Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος αρνήθηκε να αναλάβει την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ όσο η δημόσια τηλεόραση παραμένει κλειστή.

16:30 Στη Γ.Α.Δ.Α βαν εξωτερικών μεταδόσεων που συνεργαζόταν με την ΕΡΤ. Τρεις εργαζόμενοι για εξακρίβωση στοιχείων.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, είχε υποστηρίξει ότι την Τρίτη, μέρα που πάρθηκε η απόφαση για την ΕΡΤ, η μόνη που πληρώθηκε ήταν η παρουσιάστρια, Ανθή Σαλαγκούδη. Λίγο αργότερα, εκείνη με τη σειρά της υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Keywords
Τυχαία Θέματα