MotoGP 2013 Grand Prix Valencia: Ισπανικός εμφύλιος για ένα τίτλο

Ποιος θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013; Την Κυριακή 10/11, στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia, όπου διοργανώνεται ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP θα έχουμε την απάντηση, με δύο Ισπανούς να διεκδικούν την ανώτερη διάκριση.

Marc Marquez (Honda) Vs Jorge Lorenzo

(Yamaha) θα πολεμήσουν σε μια τελευταία μάχη για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο 20χρονος αναβάτης της Honda έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα χάρη στους 13 παραπάνω βαθμούς που έχει από τον Πρωταθλητή του 2012 της Yamaha (318 - 305), αρκεί όμως αυτό για να περάσει στην ιστορία ως ο πιο πετυχημένος πρωτοεμφανιζόμενος αναβάτης στην κορυφαία κατηγορία;

Εφτά χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Ήταν η χρονιά του 2006 και τότε η «μάχη» ήταν και πάλι ανάμεσα σε έναν αναβάτη της Honda, τον Nicky Hayden και έναν της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, τον Valentino Rossi, ο οποίος μάλιστα είχε πλεονέκτημα 8 βαθμών.

Ο τίτλος τελικά κατέληξε στα χέρια του Αμερικανού που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο που έχασε ο Doctor μετά την πτώση που είχε στον πέμπτο γύρο. Ο Ν. Hayden τερμάτισε τρίτος, ο V. Rossi 13ος και το παιδί από το Κεντάκι ( «Kentucky Kid» το παρατσούκλι του N. Hayden) πανηγύρισε το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα τίτλο του στα MotoGP.

Η υπόθεση τίτλος δείχνει φαινομενικά εύκολη για τον Marc Marquez αφού οι δεκατρείς βαθμοί της διαφοράς του από τον Jorge Lorenzo στην κορυφή της βαθμολογίας, σημαίνουν πως αρκεί η κατάκτηση της τέταρτης θέσης για τον rookie Μ. Marquez για να κατακτήσει τον τίτλο, άσχετα με το αποτέλεσμα του J. Lorenzo.

Σε έναν αγώνα, όμως, με τέτοια ένταση και τόσο υψηλό επίπεδο συναγωνισμού, τα πάντα είναι πιθανά, κι αυτό είναι που ανησυχεί περισσότερο τους υποστηρικτές του.

Τα σενάρια του θρίλερ (ή του τελευταίου αγώνα αν θέλετε) είναι τα εξής:

- Αν ο J. Lorenzo νικήσει και ο M. Marquez τερματίσει τέταρτος, ο αναβάτης της Honda παίρνει το Πρωτάθλημα.

- Αν ο J. Lorenzo τερματίσει δεύτερος και ο Μ. Marquez όγδοος, ο αναβάτης της Honda στέφεται Πρωταθλητής.

- Αν ο J. Lorenzo τερματίσει τρίτος, ο Μ. Marquez θα πρέπει να μην τερματίσει κάτω από την 12η θέση για να πάρει το Πρωτάθλημα.

- Σε περίπτωση που ο J. Lorenzo τερματίσει τέταρτος τότε ο Μ. Marquez θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον 15ος για να στεφθεί Πρωταθλητής.

- Σε περίπτωση, τέλος, που ο J. Lorenzo μείνει εκτός πρώτης τετράδας, τότε ο Μ. Marquez κατακτά αυτόματα τον τίτλο ανεξαρτήτως του αποτελέσματός του.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα