MotoGP Grand Prix Brno 2013: M. Marquez επί τέσσερα

Aλλη μια εκπληκτική εμφάνιση από τον 20χρονο Ισπανό που γίνεται ο πρώτος rookie στην ιστορία με τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Σε ισπανικό εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους Marc Marquez με Honda (πρώτος), Dani Pedrosa (δεύτερος ) και Jorge Lorenzo με Yamaha

(τρίτος ) εξελίχθηκε το Grand Prix της Τσεχίας στην πίστα του Brno. Μπροστά σε 140.000 θεατές o Marc Marquez πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και την πέμπτη συνολικά στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ισπανός βάζει στόχο το επίτευγμα του Kenny Roberts, ο οποίος το 1978 (στην πρώτη του σεζόν στα 500 κ.εκ) κατέκτησε τον πρώτο από τους τρεις (συνεχόμενους) τίτλους του.

Ο Jorge Lorenzo κάνοντας εκπληκτική εκκίνηση, βρέθηκε στην πρώτη θέση και έμεινε εκεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τους Μ. Marquez, D. Pedrosa να τον ακολουθούν. Οι αναβάτες της Honda δεν τον άφησαν να ξεφύγει και ανεβάζοντας ρυθμό έφτασαν πολύ κοντά του.

Στον 15ο γύρο ο Μ. Marquez εξαπέλυσε την πρώτη του επίθεση και πέρασε τον J. Lorenzo. Τρεις γύρους αργότερα ο πρωταθλητής του 2012 προσπάθησε να πάρει πίσω την πρώτη θέση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο M. Marquez άνοιξε τη διαφορά και ο J. Lorenzo έπρεπε να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση από τον D. Pedrosa. Τελικά ο αναβάτης της Honda κατάφερε να περάσει στον 19ο γύρο παίρνοντας έτσι την δεύτερη θέση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ο αγώνας ήταν διασκεδαστικός, η μάχη με τον J. Lorenzo και τον D. Pedrosa ήταν συναρπαστική. Ειλικρινά δεν περίμενα να νικήσω εδώ». Δήλωσε ο M. Marquez και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να μαθαίνω συνέχεια και παντού».

«Ο ώμος μου δεν ήταν καθόλου καλά σήμερα το πρωί και χρειάστηκε να πάρω παυσίπονα για να αντέξω. Δεν ήμουν πολύ δυνατός στο φρενάρισμα και στις εξόδους των στροφών» δήλωσε ο D. Pedrosa και κατέληξε: « Μετά την προσπέραση στον J. Lorenzo, προσπάθησα να περάσω τον Μ. Marquez. Aν είχαμε έναν ακόμα γύρο ίσως να είχα πάρει τη νίκη. Δεν είχα τη σωστή αίσθηση για να μπαίνω γρήγορα στις στροφές καθώς η μοτοσυκλέτα γλιστρούσε πολύ».

Ο J. Lorenzo από την πλευρά του δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του: «Προσπάθησα να κάνω διαφορά στην αρχή, αλλά η Honda ήταν πιο γρήγορες στην ευθεία. Στο τέλος πλήρωσα την υπερπροσπάθεια που έκανα στην αρχή. Τόσο εγώ όσο και η μοτοσυκλέτα δεν μπορούσαμε να δώσουμε τίποτα παραπάνω».

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Valentino Rossi (Yamaha) 10" πίσω από τον νικητή και μετά από σκληρή μάχη που έδωσε μέχρι το τέλος με τον Alvaro Bautista (Gresini Honda) τον οποίο και πέρασε στον τελευταίο γύρο. Ο Ιταλός παραπονέθηκε για προβλήματα στο set up που δεν τον βοηθούσαν να φρενάρει όσο αργά ήθελε.

Ο Stefan Bradl κατετάγη έκτος, ενώ στην εσωτερική μάχη της Ducati επικράτησε ο Andrea Dovizioso (έβδομος), με τον Nicky Hayden να ακολουθεί. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Andrea Iannone και ο Aleix Espargaro.

Άσχημη εξέλιξη είχε ο αγώνας για τον κάτοχο της pole position Cal Crutchlow ο οποίος είχε πτώση στον έβδομο γύρο.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με το βρετανικό Grand Prix που θα διεξαχθεί στην πίστα του Silverstone.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Marc Marquez (Honda) 42:50,729”

2. Dani Pedrosa (Honda) +0,313”

3. Jorge Lorenzo (Yamaha) +2,277”

4. Valentino Rossi (Yamaha) +10,101”

5. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +10,178”

6. Stefan Bradl (LCR Honda) +19,807”

7. Andrea Dovizioso (Ducati) +35,015”

8. Nicky Hayden (Ducati) +35,354”

9. Andrea Iannone (Pramac Ducati) +51,149”

10. Aleix Espargaro (Aspar Aprilia) +56,392”

Keywords
Τυχαία Θέματα