MotoGP Grand Prix Βρετανίας 2013: Σέρβιρε «τσάι» ο M. Marquez

Έσπασε τα χρονόμετρα ο Marc Marquez (Honda) στο Silverstone πετυχαίνοντας την πέμπτη pole position για φέτος.Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνουν οι Jorge Lorenzo (Yamaha) και Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha).

Αν δεν έχει κάποια άτυχη στιγμή ο Marc Marquez είναι ένα

από τα φαβορί για το τίτλο του 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2013. Ο 20χρονος Ισπανός αναβάτης της Honda βρίσκεται σε άλλο επίπεδο αυτήν την περίοδο. Αυτό φάνηκε και στις κατατακτήριες δοκιμές του Silverstone. Παρά τις προσπάθειες του Jorge Lorenzo, ο οποίος ξεκινώντας διέλυσε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που είχε από τις κατατακτήριες του 2011 ο Casey Stoner με 2:02.020, ο αναβάτης της Honda είχε πάντα την απάντηση.

Οι δυο τους έδειξαν από την αρχή ότι θα είναι οι βασικοί διεκδικητές της pole position. Αυτός που πανηγύρισε στο τέλος ήταν ο Μ. Marquez, που έγραψε χρόνο 2.00.691 και πέρασε κατά 1/10 του δευτερολέπτου το χρόνο του J. Lorenzo «κλέβοντας» την pole position και συντρίβοντας κατά 1,329" το ρεκόρ ταχύτερου γύρου.

Από την 3η θέση θα ξεκινήσει ο Cal Crutchlow που βρήκε το κουράγιο να πιέσει μετά τις δύο πτώσεις που είχε το πρωί του Σαββάτου στο FP3. Σημειώστε ότι ο χρόνος του 27χρονου Βρετανού ήταν 0.734" πιο αργός από αυτόν του Μ. Marquez. O Stefan Bradl (LCR Honda) κατάφερε στο τέλος της διαδικασίας να πάρει την 4η θέση από τον Dani Pedrosa, (Honda) με τον Valentino Rossi (Yamaha) να κερδίζει και αυτός μια θέση στην τελευταία του προσπάθεια, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Ο Andrea Dovizioso (Ducati) θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση, με τους Alvaro Bautista (Gresini Honda)και Nicky Hayden (Ducati) να συμπληρώνουν την τρίτη σειρά στο grid.

Δεν πήρε μέρος στη διαδικασία ο Aleix Espargaro που είχε άσχημη πτώση στο FP4 με αποτέλεσμα να μεταφερθεί για εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Ο Ισπανός έχει χτυπήσει στον δεξί του ώμο και χρειάστηκε να υποβληθεί και σε άλλες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάστασή του. Αν πάρει το ok από το ιατρικό επιτελείο θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 12η θέση.

Bradley Smith και Colin Edwards που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Q2 μέσω του Q1 θα ξεκινήσουν από την 10η και 11η θέση αντίστοιχα.

«Θα έχει ενδιαφέρον ο αγώνας αύριο. Τα πίσω λάστιχα δουλεύουν αρκετά καλά σε αυτήν την πίστα», δήλωσε χαμογελώντας ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας M. Marquez, τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2012 δεν μπορούσε να πιστέψει τι έγινε .

«Πίστευα ότι είχα πάρει την pole position... Η αλήθεια είναι ότι είμαι απογοητευμένος. Έκανα έναν από τους κορυφαίους γύρους της καριέρας μου σε κατατακτήριες δοκιμές, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο αγώνας είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση - θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1. Marc Marquez (Honda) 2:00,691”

2. Jorge Lorenzo (Yamaha) +0,128”

3. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) +0,734”

4. Stefan Bradl (LCR Honda) +0,867”

5. Dani Pedrosa (Honda) +0,933”

6. Valentino Rossi (Yamaha) +1,418”

7. Andrea Dovizioso (Ducati) +1,432”

8. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +1,561”

9. Nicky Hayden (Ducati) +1,598”

10. Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) +1,718”

Keywords
Τυχαία Θέματα