MotoGP LeMans 2013: Dani Pedrosa ο άνθρωπος της βροχής

Ο Dani Pedrosa (Honda) κέρδισε τον γεμάτο περιστατικά αγώνα στην πίστα LeMans στη Γαλλία. Μαζί του στο podium ανέβηκαν οι: Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) στη δεύτερη θέση και Marc Marquez (Honda) στην τρίτη.

Αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο ο έντονος συναγωνισμός αλλά και οι καιρικές συνθήκες, που έπαιξαν το ρόλο τους στην εξέλιξη του Grand Prix στο LeMans. Ανατροπές, πτώσεις, και οι αναπάντεχες επιδόσεις κάποιων αναβατών έδωσαν εξαιρετικό θέαμα στη

Γαλλική διοργάνωση.

Μεγάλος νικητής ήταν ο Dani Pedrosa (Honda). Ο 27χρονος Ισπανός πάλεψε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του μετά τη Jerez.

Στο ξεκίνημα ο D. Pedrosa, έκανε ένα λάθος και βρέθηκε, πίσω από τον Andrea Dovizioso (Ducati) με τον οποίο είχαν «μάχη» με πολλά προσπεράσματα. Στο τέλος ο αναβάτης της Honda κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας και να φτάσει στη νίκη. Με αυτή την πρωτιά είναι πρώτος στο πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Cal Crutchlow. Περιμέναμε από καιρό να δούμε τον αναβάτη της Yamaha Tech3 να κάνει τόσο καλή εμφάνιση και το πέτυχε σε ένα πολύ δύσκολο τερέν. Ο Βρετανός δεν έκανε καλή εκκίνηση και έμεινε λίγο πίσω από τους πρώτους. Όσο περνούσε η ώρα ο C.Crutchlow ανέβαζε το ρυθμό του, πέρασε αποφασιστικά τον V.Rossi (Yamaha) και έπειτα τον A. Dovizioso (Ducati) τερματίζοντας τελικά δεύτερος. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Βρετανό μέχρι στιγμής στο MotoGP.

Το podium συμπλήρωσε ένας ακόμα αναβάτης που εντυπωσίασε: Ο Marc Marquez. Στους πρώτους γύρους του αγώνα ο 20χρονος έδειξε την απειρία του. Δεν μπορούσε να βρει το ρυθμό του με την RC213V στο βρεγμένο και έμεινε στην όγδοη θέση, πέντε δευτερόλεπτα μακριά από τον έβδομο. Το ταλέντο και το πείσμα του φάνηκαν από τον όγδοο γύρο και μετά. Ο Ισπανός άρχισε να «απογειώνεται» και σταδιακά άρχισε να φτάνει τους πρώτους. Στο τέλος κατάφερε να περάσει τόσο τον Ν. Hayden όσο και ο Α. Dovizioso (Ducati) και ανέβηκε στο βάθρο.

Εξαιρετική δουλειά έκαναν οι δύο αναβάτες της Ducati, Andrea Dovizioso και Nicky Hayden. Ιδιαίτερα ο Ιταλός ήταν εκπληκτικός και οδήγησε τον αγώνα για μεγάλο μέρος. Πάλεψε με τον D. Pedrosa για τη νίκη και έπειτα με τους C. Crutchlow και M. Marquez για το βάθρο, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να ανταμειφθεί με μια θέση στο podium.

Ο Valentino Rossi έκανε καλό αγώνα και ο ρυθμός του τον έφερε στο group των πρώτων, ωστόσο όλα αυτά έπεσαν στο κενό όταν «έχασε» το μπροστινό της M1 και έπεσε. Ο Ιταλός επέστρεψε στην πίστα και τερμάτισε στην 12η θέση, κάτι που σίγουρα δεν περίμενε έπειτα από έναν τόσο καλό αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Κακή ήταν και η εμφάνιση του Jorge Lorenzo στο Le Mans. Ο Ισπανός, ενώ στην αρχή του αγώνα έδειξε πολύ δυνατός, σταδιακά άρχισε να μένει πολύ πίσω, ώσπου κατέληξε στην 8η θέση. Ίσως η επαφή που είχε με τον Andrea Dovizioso να επηρέασε την Μ1 και για το λόγο αυτό ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013 να έμεινε πίσω.

Την εξάδα συμπλήρωσε ο σταθερός Alvaro Bautista, ενώ στη δεκάδα τερμάτισαν επίσης οι Pirro, Smith και Bradl. Πρώτη CRT ήταν και πάλι η Aprilia του Aleix Espargaro. Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες στο Mugello της Ιταλίας.

Τα αποτελέσματα

1. Dani Pedrosa (Honda) 49:17,707”

2. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 4,863”

3. Marc Marquez (Honda) + 6,949”

4. Andrea Dovizioso (Ducati) + 10,087”

5. Nicky Hayden (Ducati) + 18,471”

6. Alvaro Bautista (Gresini Honda) + 23,561”

7. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 27961s

8. Michele Pirro (Ducati) + 40,775”

9. Bradley Smith ( Tech 3 Yamaha) + 41,407”

10. Stefan Bradl (LCR Honda) + 1:00,995”

Keywords
Τυχαία Θέματα