O Δραγασάκης σε ρόλο «Μεγάλου Τιμονιέρη» για τον ΣΥΡΙΖΑ- Δεν γυρνάμε στα ελλείμματα

13:54 4/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Τις προϋποθέσεις για τη μεγάλη στροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει ο Γιάννης Δραγασάκης μέσα από την μακροσκελή συνέντευξή του στο Βήμα, όπου επιχειρεί να θέσει τα πραγματικά όρια μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

O αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για απαλλαγή της Ελλάδας από την «παγίδα

του χρέους» ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει «αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων».

Με πλήρη πολιτικό ρεαλισμό ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε πως «δεν υπάρχουν εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις», ενώ παράλληλα σημειώνει πως το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι «η παθητική αναμονή» και τόνισε πως άμεση προτεραιότητα πρέπει να είναι «η χάραξη εκείνης της στρατηγικής που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε τις αναγκαίες συμμαχίες, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απαλλαγούμε τελικά από την παγίδα του χρέους και τη θηλιά της εξάρτησης».

Παράλληλα ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε πως «δεν υπάρχει η δυνατότητα κρατικού δανεισμού» ενώ ξεκαθάρισε πως η ιδέα του κρατικού καπιταλισμού δεν αποτελεί στόχο της Κουμουνδούρου ούτε καν σαν προθάλαμο του σοσιαλισμού. «Αυτή η τριτοκοσμική άποψη αποδείχθηκε όχι μόνο λανθασμένη αλλά και επικίνδυνη», σημείωσε με νόημα ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ακόμα ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα, σημειώνοντας πως το κόμμα του ακόμη και στην περίπτωση που εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων πάντα όμως «στη βάση του προγράμματος που θα έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από την Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως δεν πτοείται και προανήγγειλε θεσιμή απάντηση στις προκλήσεις του εν λόγω κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα