Russia Today: Η Μέρκελ κατηγορεί την Ελλάδα ότι δημιούργησε την κρίση για να κερδίσει τις εκλογές

09:12 3/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Τα βέλη της κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου στρέφει η ρωσική εφημερίδα Russia Today λέγοντας πως η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να προβάλλει τον εαυτό της ως «τον άνθρωπο που οδήγησε την Γερμανία έξω από την οικονομική κρίση την οποία δημιούργησε η Ελλάδα».

Σε άρθρο της η Russia Today

αναφέρεται στο τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το μέγεθος του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα από τη γερμανική ηγεσία και προβλέπει πως η κυρία Μέρκελ «σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να υιοθετήσει μια πολύ προσεκτική στάση μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς οποιοδήποτε πακέτο προς την Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά αντιδημοφιλές στους Γερμανούς φορολογούμενους».

Μάλιστα, η ρωσική εφημερίδα παρατηρεί πως η Γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί να παρουσιάσει εαυτήν στο εκλογικό σώμα σαν την πολιτικό που οδήγησε την Γερμανία έξω από την οικονομική κρίση την οποία προκάλεσε η Ελλάδα, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στους Σοσιαλδημοκράτες για την αποδοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Οι Γερμανοί φορολογούμενοι έχουν κουραστεί να χρηματοδοτούν τα οικονομικά προβλήματα των γειτόνων τους του Νότου και κυρίως αντιδρούν σε μια τρίτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» παρατηρεί η Russia Today αναμένοντας τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα