Russia Today: Η τραγωδία της Ελλάδας να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για την Ουκρανία

To ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today αναλύει τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία, με αφορμή τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της απόφασης της κυβέρνησης να διακόψει τις συνομιλίες για μια συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να στραφεί και πάλι προς τη Μόσχα, ενώ παράλληλα ασκείται δριμεία κριτική για το σύνολο της Ευρώπης.

Ο αρθρογράφος Ντάνιελ Μπρούνο παραθέτει παραδείγματα

από τις «άρρωστες» χώρες της Ευρωζώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον ευρωπαϊκό Νότο, μαζί και την Ελλάδα.

«η Ισπανία έχει 25% ανεργία, χρεοκοπημένες επαρχίες και μια διασπαστική κίνηση γύρω από την πλούσια Ευρωζώνη. Η Ιταλία και η Πορτογαλία με δυσκολία πληρώνουν τους τόκους στα ομόλογα τους, τα οποία δεν μπορούν φυσικά να αποπληρωθούν ολόκληρα, χωρίς να ''δημιουργήσουν'' ευρώ από το πουθενά. Η Γερμανία δεν θα το επιτρέψει. Η Ουγγαρία βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση και βιώνει ένα φασιστικό φεστιβάλ. Και μετά είναι η Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων καλεί τους Ουκρανούς να παραδειγματιστούν από την «τραγωδία» που συντελείται στην Ελλάδα λόγω λιτότητας ενώ παραθέτει επίσης και την περίπτωση της Κύπρου.

«Να ρίξουν μια σκληρή ματιά στον ορίζοντα και να καταλάβουν τι γίνεται όταν η Ευρωζώνη έχει να ασχοληθεί με την διαρθρωτική αποτυχία ενός κράτους μέλους. Ονομάζεται λιτότητα και είναι το νέο σύνθημα της Ευρώπης. Η λεπτομέρειες της ελληνικής τραγωδίας και χρεοκοπίας είναι γνωστές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναληφθούν. Η κατάσταση στην Κύπρο δεν δίνει πολλές ελπίδες. Τον Μάρτιο η ΕΕ έκλεψε δισ. ευρώ από τους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών. Τώρα λένε ότι θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και σε άλλες χώρες της ΕΕ στο μέλλον. Στην Κύπρο, πολλά από τα θύματα ήταν Ρώσοι. Για να λέμε την αλήθεια, η συμπεριφορά της ΕΕ ήταν τέτοια επειδή οι περισσότεροι Ρώσοι είναι γκάνγκστερς και μαφιόζοι όπως και να έχει» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση. Πρόκειται για ένα οικονομικό και πολιτικό συνασπισμό που έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ευρώ δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί νομισματικά το δολλάριο, υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Russia Today.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα