SAJ: Η διαβόητη αντιτρομοκρατική μονάδα της Σερβίας και ο σκύλος της ποζάρουν και τρομάζουν

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα είναι μια ειδική μονάδα της σερβικής Αστυνομίας. Η SAJ ιδρύθηκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, λόγω της αύξησης του φαινομένου της τρομοκρατίας στην Ευρώπη από ομάδες όπως οι: IRA, ETA, Φράξια Κόκκινος Στρατός και Ερυθρές Ταξιαρχίες. Η μονάδα ιδρύθηκε στις 13 Μαΐου 1978.

Ο πρώτος διοικητής

της μονάδας ήταν ο Μίλος Μπουγιένοβιτς. Κύρια καθήκοντα της είναι ο αγώνας κατά των τρομοκρατών, η πρόληψη αεροπειρατειών, η απελευθέρωση ομήρων, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Το 1983 η βάση της μονάδας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία το κύριο έργο της ήταν η αντιμετώπιση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.

Η αντιτρομοκρατική μονάδα των Σέρβων έχει κατηγορηθεί για μαζικές δολοφονίες των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και πιο συγκεκριμένα ότι μετά τις δολοφονίες προχώρησε σε μαζικές ταφές σε μια προσπάθεια απόκρυψης της εθνοκάθαρσης στην περιοχή. Οι ομαδικοί τάφοι στη Μπατένιτσα εκτιμάται ότι περιέχουν χιλιάδες θύματα. Τα νεκρά σώματα των Αλβανών είχαν μεταφερθεί με φορτηγά από το Κοσσυφοπέδιο και αποτεφρώθηκαν πριν από την ταφή.

The post SAJ: Η διαβόητη αντιτρομοκρατική μονάδα της Σερβίας και ο σκύλος της ποζάρουν και τρομάζουν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα