Sex, drugs & JFK

Οι πικάντικες αποκαλύψεις μιας πρώην γραμματέως στο Λευκό Οίκο ενισχύουν την “αμαρτωλή” πλευρά, ενός Αμερικανικού ειδώλου. Ο JFK, εκτός από πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν ένα πολύ άτακτο αγόρι.

Από το DownTown

Μοιάζει βγαλμένο από τα πιο τολμηρά όνειρα ενός εμπορικού διευθυντή εκδοτικού οίκου. Ένα βιβλίο για τον JFK, στο οποίο ο δολοφονημένος Πρόεδρος διακορεύει 19χρονες μαθητευόμενες γραμματείς στο Λευκό Οίκο –και μάλιστα στην κρεβατοκάμαρα της Jackie–, τις ποτίζει ναρκωτικά, τις διατάζει να κάνουν στοματικό σεξ σε συνεργάτες και συγγενείς του. Είναι υπερβολικά σκανδαλώδες για να είναι αληθινό, στην πράξη όμως ελάχιστοι μπορούν να αμφισβητήσουν τις αποκαλύψεις της Mimi Alford, μιας αξιοσέβαστης κυρίας 69 ετών σήμερα, η οποία ισχυρίζεται ότι φύλαξε τα μυστικά της επί μισό αιώνα περίπου, αλλά πλέον δεν έχει νόημα να κρύβεται. Ιδιαίτερα, δε, όταν οι εκδότες του βιβλίου της κατέθεσαν στον τραπεζικό της λογαριασμό μια προκαταβολή της τάξης του ενός εκατ. δολαρίων.

Το βιβλίο της Alford έχει τίτλο “Μια Φορά και Ένα Μυστικό – Η Mυστική μου Eρωτική Iστορία με τον JFK” και κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγες ημέρες, ανακινώντας για ακόμη μία από τις αμέτρητες φορές το ζήτημα Kennedy. Το ότι οι Αμερικανοί δεν χορταίνουν να διαβάζουν λεπτομέρειες από το βίο και την πολιτεία των προέδρων τους, πολλώ δε μάλλον για τον John Fitzgerald Kennedy, μόνο καινούργιο δεν είναι. Από την άλλη, ο JFK δεν υπήρξε ο μόνος, δεν ήταν καν ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που ήταν αθεράπευτος γυναικάς. Έκανε drugs, είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο, ήταν ωραιοπαθής και μοιχός. Ωστόσο, το ότι ο Kennedy είχε όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει θρύλος, έστω και αμφιλεγόμενος, πλαισιώθηκε από τον αιφνίδιο και δημόσιο θάνατό του. Έτσι, δεν ήταν απλώς ο “Elvis Presley” της πολιτικής, αλλά κάτι πολύ περισσότερο: ένας ηγέτης-σταρ που εκτελείται σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Είναι μάλλον βέβαιο ότι, εάν ζούσε, τα σκάνδαλα θα έφθειραν τόσο την πολιτική όσο και την προσωπική του λάμψη. Με το θάνατό του όμως στο Ντάλας το Νοέμβριο του 1963, η προσωπικότητά του, παρ’ όλα τα φρικτά της ελαττώματα, προσέλαβε μυθικές διαστάσεις.

Η Mimi Alford δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υπηρετεί τη διόγκωση του μύθου που περιβάλλει τον JFK, γράφοντας ότι “…την τελευταία φορά που βρέθηκα με τον Πρόεδρο ήταν στο ξενοδοχείο Carlyle της Νέας Υόρκης, μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του. Με πήρε στην αγκαλιά του και με κράτησε για πολλή ώρα. Μου είπε: ‘Πόσο θα ‘θελα να ερχόσουν κι εσύ στο Τέξας’. Του απάντησα ότι είχα αρραβωνιαστεί με έναν άντρα που αγαπούσα από το σχολείο. ‘Το ξέρω’ μου απάντησε ο JFK. ‘Αλλά εγώ θα σε παίρνω τηλέφωνο έτσι κι αλλιώς’”. Προφανώς, το βιβλίο της Mimi Alford έχει απ’ όλα: Τις ρομαντικές στιγμές της 19χρονης γραμματέως που παραδίδεται αμαχητί στη γοητεία του πιο ισχυρού άντρα στον κόσμο, αλλά και τις εικόνες εκείνες που είναι ιδανικά σκηνοθετημένες στη μνήμη της ώστε να εξάψουν το κοινό που επιθυμεί πιο ζουμερές λεπτομέρειες: “Με αργές κινήσεις ξεκούμπωσε το πάνω μέρος του

Keywords
Τυχαία Θέματα