Skoda Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ

Συνδυασμός του σπορτίφ χαρακτήρα, με την ευρυχωρία και τη λειτουργικότητα. «Πρωταγωνιστούν» δύο νέοι κινητήρες με αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις (0- 100 σε 6,8 δευτερόλεπτα, μέγιστη ταχύτητα 248 χλμ./ώρα), χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, λιγότερες εκπομπές ρύπων. Επίσης στη νέα Octavia RS υπάρχουν: τιμόνι μεταβαλλόμενης υποβοήθησης, sport εσωτερικό

και… αγωνιστικός ήχος. H παγκόσμια πρεμιέρα της θα γίνει στο Goodwood Festival of Speed την 10η Ιουλίου του 2013.

Η αυλαία ανοίγει για την ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ: Η νέα Skoda Octavia RS θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed, που πραγματοποιείται στις 10 Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτό το νέο μοντέλο η Skoda συνεχίζει δυναμικά τη μακρόχρονη παράδοση της μάρκας στην κατασκευή σπορ αυτοκίνητων καθημερινής χρήσης.

Η Octavia RS τρίτης γενιάς προκαλεί και εντυπωσιάζει με τους ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες της, την καθαρόαιμη σχεδίαση και την καινοτόμο τεχνολογία.

«Η νέα Octavia RS βρίσκεται σε μια κατηγορία από μόνη της», αναφέρει μεταξύ άλλων ο CEO της Skoda Dr. Winfried Vahland και προσθέτει: « Το νέο μας μοντέλο έχει ως εξέχοντα χαρακτηριστικά την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις ενώ ταυτόχρονα, εμπλουτίζεται με περισσότερο συναίσθημα αλλά και λογική. Ποτέ στο παρελθόν μια Octavia RS δεν ήταν τόσο γρήγορη και δυναμική αλλά και τόσο ευρύχωρη, άνετη, ασφαλής όπως η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου μας. Με αυτόν τον τέλειο συνδυασμό, θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία και μεταφέρουν επίσης τα αγωνιστικά γονίδια της μάρκας στο δρόμο». Και ο Dr. Winfried Vahland καταλήγει: «Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων για τον ελεύθερο χρόνο και την καθημερινή χρήση, εκφράζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ενώ παράλληλα διαθέτει και εξαιρετική αναλογία αξίας/ τιμής».

Η νέα Octavia RS επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα της τάξης των 248 χλμ./ώρα.

Στο μοντέλο κυριαρχούν οι δύο νέοι, πανίσχυροι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες. Ο δίλιτρος βενζίνης απόδοσης 220 ίππων και ο δίλιτρος diesel απόδοσης 184 ίππων. Ο TSI-βενζίνης, σε συνδυασμό με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η μέγιστη ταχύτητα βρίσκεται τώρα στα 248 χλμ./ωρα. Η νέα Octavia RS 2.0 TDI-diesel επιτυγχάνει το 0 στα 100 χλμ./ωρα σε 8,1 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 232 χλμ./ώρα (με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο).

Σε σύγκριση με τη δεύτερη γενιά Octavia RS, οι νέοι κινητήρες προσφέρουν ακόμα περισσότερη ισχύ, ενώ καταναλώνουν έως και 19% λιγότερο καύσιμο. Τα συστήματα Start-Stop και το σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας (Brake Energy Regeneration) ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό καθώς όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το σύστημα Green Tec. Το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή το αυτόματο κιβώτιο 6- σχέσεων διπλού συμπλέκτη τεχνολογίας DSG είναι διαθέσιμα και για τους δύο κινητήρες.

Η εξελιγμένη ανάρτηση βελτιστοποιεί το χειρισμό και την οδηγική αίσθηση του αυτοκινήτου. Η νέα Octavia RS εφοδιάζεται με στάνταρ σπορ ανάρτηση. Το αμάξωμα έχει επίσης χαμηλώσει κατά 12 χιλιοστά σε σχέση με την συμβατική Octavia. Ο εξελιγμένος από λευκό χαρτί άξονας πολλαπλών συνδέσμων χρησιμοποιείται στον πίσω άξονα.

Για ακόμα καλύτερο χειρισμό και μεγαλύτερη ευελιξία, το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης μεταβλητής υποβοήθησης λειτουργεί με τρόπο τέτοιο, επιτρέποντας στον οδηγό να κάνει μικρότερες κινήσεις στο τιμόνι για να επιτευχθεί η ιδανική γωνία τοποθέτησης του αμαξώματος, σε κάθε τύπο στροφής.

Κυρίαρχο σχεδιαστικό σημείο του μπροστινού μέρους, η χαρακτηριστική μάσκα της Skoda που φέρει το σήμα RS. Εντύπωσή ακόμα προκαλούν ο νέος σχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας και τα φώτα ομίχλης, καθώς και οι νέοι προβολείς bi-xenon με ενσωματωμένα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό.

Στο πίσω μέρος κυριαρχεί η έντονη παρουσία του διαχύτη αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα αλλά και οι διπλές, τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης. Τα πίσω φωτιστικά σώματα διαθέτουν τεχνολογία LED.

Το εσωτερικό της νέας Octavia RS χαρακτηρίζεται από το σπορτίφ, μαύρο χρώμα. Το εσωτερικό των μπροστινών θυρών είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο ατμοσφαιρικό φωτισμό στις λαβές. Τα νέα μπάκετ καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό και το 3-άκτινο τιμόνι με διάτρητο δέρμα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Ο επιλογέας ταχυτήτων και το χειρόφρενο είναι επίσης από δέρμα.

Ο πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη Maxi DOT έχει το δικό του μοναδικό σχεδιασμό RS. Το τιμόνι, ο επιλογέας ταχυτήτων, τα μαρσπιέ, τα καθίσματα και τα πατάκια, όλα φέρουν το λογότυπο RS.

Το σύστημα Kessy (Keyless-Entry-Start-και-Stop-System) είναι επίσης διαθέσιμo κατόπιν παραγγελίας για τη νέα Octavia RS μαζί με την ηλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή . Επιπλέον, προσφέρονται μια σειρά νέων συστημάτων ψυχαγωγίας και πλοήγησης. Το ηχοσύστημα Swing με λειτουργία CD / ραδιοφώνου με μονόχρωμη TFT οθόνη είναι επίσης στάνταρ, διαθέτοντας τέσσερα εμπρός και πίσω ηχεία. Στο υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού εφοδιάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών και αισθητήρες εγγύτητας. Το ηχητικό σύστημα CANTON προσφέρει στους επιβάτες βελτιστοποιημένο ήχο για την καθαρή απόλαυση της ακρόασης.

Κορυφαία λειτουργικότητα, τεράστιους χώρους, κορυφαία ασφάλεια, state-of-the-art συστήματα υποβοήθησης όσον αφορά την ασφάλεια και την άνεση καθώς και μοναδική σχέση αξίας / τιμής. Η νέα Skoda Octavia RS θα είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά στα τέλη του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα