Spiegel: Οικονομική προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ – Χωρίς γραβάτες και κασκόλ

Εκτενές ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel κάνει αναφορά στο κόστος της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ σημειώνοντας μάλιστα ότι ακύρωσε την παραγγελία γραβατών και κασκόλ εξοικονομώντας 150.000 ευρώ.Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι: «Η Ελλάδα θέλει να προεδρεύσει στην Ευρώπη πολύ οικονομικά» και δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού

περιοδικού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ο προϋπολογισμός της προεδρίας θα κινηθεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ και επισημάνει: «Σε σύγκριση, χώρες όπως η Αυστρία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία ή η Σλοβενία δαπάνησαν για την άσκηση της προεδρίας τους μεταξύ 70 και 80 εκατ. ευρώ». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ακύρωση σουβενίρ (γραβάτες και κασκόλ) ύψους 150.000 ευρώ.

Συνεχίζει λέγοντας ότι οι περικοπές: «συνάδουν με το μήνυμα που προσπάθησε να εκπέμψει κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Και σύμφωνα με αυτό η Ελλάδα θα επιτύχει ήδη από εφέτος τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, χωρίς την καταβολή τόκων και χρεολυσιών. Έτσι, η Αθήνα προσβλέπει σε ελαφρύνσεις κατά την αποπληρωμή των ευρωπαϊκών δανείων, κάτι που οι ευρωπαίοι εταίροι υποσχέθηκαν στην περίπτωση αυτή (σ.σ: στην περίπτωση πρωτογενούς πλεονάσματος)».

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα