Tα άκρα ανησυχούν το Μαξίμου – Φόβος ότι μπαίνουμε σε οξεία και μακρά προεκλογική περίοδο

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από την πόλωση που παρατηρείται στην πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά να εκφράζουν το φόβο ότι η χώρα μπαίνει σε μία άτυπη, οξεία και μακρά προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε χθες να στείλει ένα μήνυμα καταδίκης της πόλωσης και των μεθόδων συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων - φωτογραφίζοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή

- ωστόσο φαίνεται πως η διπλή αντιπαράθεση τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπαθεί να παραμείνει εκτός πολιτικής αρένας δείχνοντας έτσι ότι η κυβέρνησή του είναι νησίδα σταθερότητας για τον τόπο και ότι εργάζεται για τη δημιουργία των πολυπόθητων πλεονασμάτων που θα ανακουφίσουν σταδιακά όσους υπέφεραν από τις πολιτικές λιτότητας.

Ενώ όμως ο προβληματισμός για την άνοδο της Χρυσής Αυγήςη ίδια η κυβέρνηση δυσκολεύεται να δώσει πειστικές απαντήσεις για το εάν έχει συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα μισά μέλη της κυβέρνησης συζητούν το ενδεχόμενο να ληφθούν δραστικές αποφάσεις για τη λειτουργία του κόμματος και τα άλλα μισά θεωρούν πως οποιαδήποτε τέτοια απόφαση το μόνο που θα επιτύχει θα είναι η περαιτέρω δημοσκοπική ενδυνάμωσή της.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται εγκλωβισμένη στο «success story». Η αποχώρηση της Βιοχάλκο από την Ελλάδα έπληξε σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό που έκανε το Μαξίμου για την οικοδόμιση ενός νέου κύκλου επιχειρημάτων για το ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα