Windows Store: Οι ψεύτικες εφαρμογές που «πονοκεφάλιασαν» τη Microsoft

Πάνω από 100 ψεύτικα προγράμματα και applications ανακαλύφθηκαν στο Windows Store, τα οποία χρησιμοποιούσαν ονομασίες δημοφιλών τίτλων για να παραπλανήσουν τους χρήστες και να τα εγκαταστήσουν στο κινητό τους, ως επί το πλείστον επί πληρωμή.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του PC Magazine, οι περισσότερες από τις εφαρμογές που προσπαθούσαν να παραπλανήσουν τους χρήστες των Windows 8 και WindowsRT, μεταξύ αυτών και παιχνίδια, κόστιζαν από 4,99 έως και 28,99 δολάρια, ενώ κάποια από

αυτά ήταν και δωρεάν.

Το μεγάλο ερώτημα στην ιστορία απάτης, είναι πώς οι συνεργάτες της Microsoft έδωσαν έγκριση για να διατεθούν στο Windows Store και δεν εντόπισαν πως δεν είναι γνήσιες. Μεταξύ των προγραμμάτων, υπήρχαν και κάποια που υποδύονταν πως είναι της ίδιας της Microsoft, όπως το Office, το OneNote, το Publisher και το Word!

Όσον αφορά σε θέματα παραβίασης εμπορικών σημάτων, σημειώνουν πως εάν κάποια εταιρεία θίγεται από κάποια εφαρμογή τού Windows Store θα πρέπει να καταγγείλει το γεγονός, και η Microsoft θα δράσει άμεσα ώστε να διαπιστώσει εάν θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Windows Store.

Keywords
Τυχαία Θέματα