Άδεια η Βουλή πριν τον προϋπολογισμό – Διέκοψαν τη συζήτηση γιατί δεν υπήρχαν ομιλητές

Λίγες ώρες μόνο χωρίζουν τους Έλληνες βουλευτές από την ψήφιση του πολυσυζητημένου προϋπολογισμού - που αναμένεται να καθορίσει την τύχες πολλών νοικοκυριών – αλλά απ’ ότι φαίνεται ήταν αρκετές για να κάνουν ένα διάλειμμα. Έτσι λοιπόν τα έδρανα της Βουλής σήμερα το μεσημέρι παρέμειναν άδεια και έρημα αφού δεν ήταν πολλοί εκείνοι που τα… τίμησαν.

Αν και το φταίξιμο δεν είναι όλο των βουλευτών – που ναι μεν σε σχέση με άλλες χρονιές δεν έδειξαν διατεθειμένοι να μιλήσουν για το νέο κρατικό προϋπολογισμό,

στην προσπάθεια τους να μην συνδεθούν στα μάτια του κόσμου και ακόμη περισσότερο των ψηφοφόρων, με αυτόν – αλλά καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο λάθος υπολογισμός χρόνου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Έτσι οι παρευρισκόμενοι ομιλητές δεν ήταν αρκετοί και η Βουλή αναγκάστηκε να διακόψει - για περισσότερο από μισή ώρα - την συζήτηση για τον προϋπολογισμό λόγω έλλειψης ομιλητών.

Η αίθουσα της Ολομέλειας, κυριολεκτικά, άδειασε, κάτι που δεν έχει συμβεί τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα την τελευταία ημέρα. Η ροή επανήλθε αρκετή ώρα αργότερα και μόνο με προγραμματισμένες τοποθετήσεις υπουργών και λιγοστών βουλευτών.

Αργά το βράδυ πάντως, που αναμένονται οι ομιλίες του υπουργού Οικονομικών και των πολιτικών αρχηγών, η Βουλή θα είναι ασφυκτικά γεμάτη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα