Αεροψεκασμοί: Μας εξοντώνουν σαν… έντομα!

Το ενδεχόμενο φόρου σε εφάπαξ και αποζημιώσεις, η ύφεση στην οικονομία και τα… σενάρια συνομωσίας ξεχωρίζουν στο περίπτερο σήμερα:

Οι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι των εφημερίδων:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σίγουρη η δόση των 31,5 δισ. ευρώ ως το τέλος Νοεμβρίου».

Η εφημερίδα γράφει ότι «η άμεση έλευση της δόσης θα αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία, εκτιμούν στην κυβέρνηση, που γνωρίζουν καλά πως η εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων αναπόφευκτα θα εντείνει την κοινωνική έκρηξη».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κλοτσιές για τον Βενιζέλο».

Η εφημερίδα γράφει ότι «με τις… κλοτσιές υποχρέωσαν τον πρόεδρο

του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να τραπεί σε υποχώρηση οι εξαγριωμένοι μικροομολογιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί χθες το απόγευμα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας. Οι άνθρωποι που είδαν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται, όταν αντίκρισαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών, που δεν τους προστάτευσε ως όφειλε, ξέσπασαν την οργή τους πάνω του».

ΕΘΝΟΣ: «Νέο ψαλίδι στο εφάπαξ με φόρο 10-45%».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το εφάπαξ χιλιάδων ασφαλισμένων, που έφτασε η ώρα να τερματίσουν τον εργασιακό βίο τους. Η επιβολή φόρων οδηγεί σε μείωση του βοηθήματος που χορηγούν 23 Ταμεία. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέες περικοπές τον ερχόμενο χρόνο. Μεγάλοι χαμένοι 60.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου και της ΔΕΗ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αεροψεκασμοί: Μας εξοντώνουν σαν… έντομα!!!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «συμπτώματα όπως η κεφαλαλγία, οι ισχιακοί και μυϊκοί πόνοι, οι ρινορραγίες, η ληθαργική τάση και η μελαγχολία ήταν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τους κατοίκους περιοχών, στις οποίες παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των αεροψεκασμών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέο κούρεμα μέσω εφορίας σε εφάπαξ, αποζημιώσεις».

Η εφημερίδα γράφει ότι «μειώσεις έως και 62,43% στα εφάπαξ 21 Ταμείων φέρνουν ο συνδυασμός των περικοπών που προβλέπει το νέο Μνημόνιο και η κλιμακωτή φορολόγησή τους από 10% ως και 45%, που εξετάζει να επιβάλει η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο!».

ΕΣΤΙΑ: «Συγκλονιστικό άρθρο προ 80 ετών».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «επί χρόνια γράφουμε ότι τα κονδύλια του Προϋπολογισμού πρέπει να αναθεωρηθούν από μηδενική βάση. Αλλά αυτό ουδέποτε έγινε. Επρεπε να φθάσουμε στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, για να μας υποχρεώση η τρόικα να κάνουμε το αυτονόητο. Δηλαδή αυτό που επεσήμανε η «Εστία» προ 80 ετών».

Η ΑΥΓΗ: «Μας γύρισαν στο ΑΕΠ της δραχμής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «περισσότερο από μια δεκαετία πίσω, στην εποχή της μετάβασης από τη δραχμή στο ευρώ, έριξαν το ΑΕΠ τα Μνημόνια της τρόικας και των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Το χειρότερο είναι ότι αυτό δεν είναι το τέρμα, ακόμη δεν έχει μπει πάτος στο βαρέλι, με τα νέα μέτρα να «εγγυώνται» βαθύτερη ύφεση και μικρότερο ΑΕΠ προσεχώς… «.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Τεκμήρια. Ολες οι αλλαγές για ακίνητα και ενοίκια».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες προχωράει το υπο

Keywords
Τυχαία Θέματα