Αφροδισιακά στο Πρωινό mou – Πάβλοβες με κρέμα και φράουλες από τον Άκη

16:33 2/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Ότι οι πάβλοβες μπορούν να γίνουν και ατομικές δεν το ξέραμε. Το είδαμε πρώτη φορά από τον Άκη σήμερα στο Πρωινό mou και δείχνουν ακόμα πιο απολαυστικές. Φυσικά, γι΄αυτό ευθύνονται οι φράουλες με την κρέμα.

ΥΛΙΚΑ

Για τις μαρέγκες

5 ασπράδια1 πρέζα αλάτι150 γρ. ζάχαρη150 γρ. άχνη1 βανίλια

Για την κρέμα

500 ml κρέμα γάλακτος250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τις φράουλες

500 γρ. φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες στα 8100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι ή 1 βανίλια προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για

τις μαρέγκες

Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.Το αλάτι βοηθάει για να σφίξει πιο γρήγορα η μαρέγκα.Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει λαμπερή και γυαλιστερή η μαρέγκα.Στο σημείο αυτό ρίχνουμε και την άχνη.Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ.Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε "φωλιές" μαρέγκας μέσα στις οποίες θα βάλουμε την κρέμα μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110 βαθμούς για τουλάχιστον 2 ώρες ανάλογα βέβαια το μέγεθός τους.Θέλουμε το εξωτερικό τους να είναι ψημένο αλλά μέσα να είναι μαστιχωτές.

Για την κρέμα

Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη (100 γρ) μέχρι να αφρατέψει.Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε τυχόν υλικό από τα τοιχώματα του μίξερ και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα…

Για τις φράουλες

Βάζουμε τις φράουλες με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα κρατάμε στο ψυγείο. Μετά από μια ώρα θα είναι έτοιμες.
Keywords
Τυχαία Θέματα