Αυστραλιανή κυβέρνηση με άρωμα …Ελλάδας

15:52 8/9/2013 - Πηγή: KoolNews


Υπουργικούς θώκους στη νέα κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ διεκδικούν για πρώτη φόρα στην ιστορία της αυστραλιανής πολιτικής, δύο ομογενείς. Πρόκειται για τη Σοφία Πανοπούλου- Μιραμπέλα και τον Αθανάσιο Συνοδινό, στον οποίο ο νέος πρωθυπουργός θεωρείται πιθανό να αναθέσει το υπουργείο Οικονομίας.

Who is who

Ο περήφανος για την καταγωγή του, γόνος Ελλήνων μεταναστών Θανάσης Συνοδινός θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς Έλληνες της Αυστραλίας. Ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι του αναγνωρίζουν πως είναι άριστος

γνώστης της οικονομίας και της λειτουργίας μιας κυβέρνησης και του δημοσίου. Έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου τύπου του Τζον Χάουαρντ, έχει εργαστεί στην Goldman Sachs JBWere και στη συνέχεια στη National Australia Bank ενώ ως ενεργό μέλος της ομογένειας έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στην Καμπέρα.
Ο ίδιος αναφέρει ότι τον φώναζαν «βρωμομετανάστη» (wog) όταν ήταν μικρός, καθώς αν και γεννημένος στη Αυστραλία όταν πρωτοπήγε στο σχολείο δεν ήξερε Αγγλικά.

Η Σοφία Πανοπούλου- Μιραμπέλα, αν διατηρήσει την πρόκριση σε ψήφους, θεωρείται πιθανό να αναλάβει το αυστραλιανό υπουργείο Βιομηχανίας. Η δυναμική πολιτικός κατάγεται από την Κόρινθο και είναι γνωστή για τις συντηρητικές της θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα