Αυτό είναι ο νησί που αναδύθηκε μετά τον σεισμό στο Πακιστάν [εικόνες&βίντεο]

Απίστευτες φωτογραφίες έβγαλε η NASA στο φως της δημοσιότητας, τραβηγμένες από τον δορυφόρο, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ο σχηματισμός ενός νέου νησιού στις ακτές του Πακιστάν μετά από τον ισχυρό σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας.

Το νησί ανήλθε από τα έγκατα του βυθού μετά τον σεισμό και εκτιμάτε ότι έχει διάμετρο 75 με 90 μέτρα και 15 με 20 μέτρα ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πιστεύεται ότι ένας ρηχός θύλακας πεπιεσμένου αερίου απελευθερώθηκε κατά το σεισμό,

το οποίο ανέβηκε στην επιφάνεια ανασύροντας μαζί του λάσπη και πέτρα.

Σύμφωνα με όσους επισκέφθηκαν το νησί, ο ήχος του «τσιτσιρίσματος» του αερίου ακούγεται ακόμα καθώς εξέρχεται από τις ρωγμές παρά το γεγονός ότι δεν βγάζει οσμές. Η ομάδα επισκεπτών μάλιστα, βρήκε νεκρά ψάρια και θαλάσσια είδη στην επιφάνεια του νησιού που είχαν μεταφερθεί μαζί με την λάσπη και τον πηλό.

Ειδικοί εκτιμούν ότι είναι μονάχα ένα προσωρινό νησί και ότι όταν απελευθερωθεί το αέριο η λάσπη θα καταρρεύσει. Οι βροχές και τα κύματα θα συρρικνώσουν την διάρκεια ζωής διαβρώνοντας το μαλακό χώμα και την άμμο του.

Ο καταστροφικός σεισμός χτύπησε το Μπαλουκιστάν την Τρίτη το απόγευμα σε βάθος 20 χλμ. με μέγεθος 7,7 Ρίχτερ. Πάνω από 300 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 700 τραυματίστηκαν. Η Νοτιοδυτική περιοχή του Πακιστάν έχει μάλιστα χτυπηθεί από μετασεισμούς που άφησαν επιπλέον 15 άτομα νεκρούς.

1 από 11 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > "]

Keywords
Τυχαία Θέματα