Αυτόφωρο ζητά η εισαγγελία για την κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Νέα παραγγελία προς την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας με την οποία ζητείται η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους καταληψίες, «έφυγε» από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Εισαγγελικές πηγές, σημειώνουν στο protothema.gr, ότι για το εν λόγω θέμα υπήρξε κινητοποίηση από

την πρώτη στιγμή που εστάλη στην εισαγγελία Πρωτοδικών έγγραφο των Πρυτανικών Αρχών. Με το έγγραφό αυτό οι πρυτανικές αρχές ενημέρωναν την εισαγγελία για την κατάληψη και εξέφραζαν την επιθυμία για παρέμβαση προκειμένου να λήξει. Αμέσως δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως αμέσως εισαγγελέας μετέβη στον υπό κατάληψη χώρο και διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο εισαγγελέας ενημέρωσε την Αστυνομία ότι η εισαγγελία συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σήμερα εστάλη νέα παραγγελία, αυτή τη φορά εγγράφως, προς την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας με την οποία ζητείται μεταξύ άλλων η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η κατάληψη στην πρυτανεία συνεχίζεται για δεύτερη μέρα. Η Αστυνομία ζήτησε, παρατύπως (;) την άδεια από τον αρμόδιο υπουργό για να επέμβει, ωστόσο, προς το παρόν, δεν υπάρχει ανάλογη κίνηση. Την απόφαση του Γιάννη Πανούση που παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις στηρίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζητά να μην επέμβουν τα ΜΑΤ στο κτήριο χαρακτηρίζοντας οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα «απαράδεκτη».

Συγκεκριμένα, η Νεολαία αναφέρει πως διαφωνεί μεν με τον τρόπο που αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε η κατάληψη, ωστόσο τονίζει ότι «οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστούν το άσυλο και να κρατήσουν με τη μαζική τους παρουσία τις αστυνομικές δυνάμεις έξω απ' αυτό» [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Αυτόφωρο ζητά η εισαγγελία για την κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα