Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ – Εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής [λίστα]

Τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκαν το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Κάραβελ παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η μεγαλύτερη έκπληξη του ψηφοδελτίου είναι η παρουσία του δημοσιογράφου Γιώργου Αμυρά.

Οι 42 υποψήφιοι είναι οι εξής

Γιώργος Αμυράς (δημοσιογράφος)Γέωργιος Ανέστης (αγρότης)Αναστάσιος Βασιλειάδης (αρχιτέκτων μηχανικός)Ελίζα Βόζενμπεργκ (δικηγόρος, πρώην βουλευτής)Χριστίνα Γιαννόπαππα (μηχανολόγος μηχανικός)Δημοσθένης Δαββέτας (ποιητής, συγγραφέας)Λευτέρης
Δημητρίου (γεωπόνος)Αναστάσιος Δημοσχάκης (πρώην αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.)Θοδωρής Ζαγοράκης (πρώην ποδοσφαιριστής)Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος (δικηγόρος)Ιωάννα Καλατζάκου (δικηγόρος)Δημήτρης Καραγεωργίου (φαρμακοποιός)Βενιαμίν Καρακωστάνογλου (καθηγητής στο ΑΠΘ)Παντελής Καραλευθέρης (εργαζόμενος στα ορυχεία της ΔΕΗ)Ηλιάς Καράνταη (δάσκαλος τουρκικής γλώσσας)Μανώλης Κεφαλογιάννης (βουλευτής της ΝΔ)Βασίλης Κορκίδης (πρόεδρος της ΕΣΕΕ)Ρόδη Κράτσα (ευρωβουλευτής)Γιώργος Κιμπαρίδης (δικηγόρος)Κώστας Κυρανάκης (πρόεδρος νεολαίας ΕΛΚ)Γιώργος Κύρτσος (δημοσιογράφος)Γιώργος Κότσιρας (δικηγόρος)Θανάσης Λιούτας (νέος αγρότης)Μανώλης Μαυρομάτης (πρώην ευρωβουλευτής)Γιώργος Μομφεράτος (οικονομολόγος –γιός του Νίκου Μομφεράτου)Ελενα Μουζάλα (πιανίστα)Κώστας Μουσουρούλης (βουλευτής ΝΔ)Σταύρος Ξαρχάκος (μουσικοσυνθέτης)Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου (φιλόλογος)Νίκος Πέππας (παραολυμπιονίκης)Ελευθερία Πικρού - Μωραϊτάκη (τραπεζικός υπάλληλος)Νατάσα Ράγιου (δημοσιογράφος)Ζωή Ράπτη (δικηγόρος)Μαρία Σπυράκη (δημοσιογράφος)Νίκος Στεργίου (συνεταιριστής)Χριστόδουλος Στεφανάδης (καθηγητής Ιατρικής)Γρηγόρης Τάσιος (ξενοδόχος)Νίκη Τζαβέλλα (ευρωβουλευτής)Φωτεινή Τομαή – Κωνσταντοπούλου (υπεύθυνη ιστορικού αρχείου ΥΠΕΞ)Χριστίνα Χαλιλοπούλου (κοινωνιολόγος)Μαρία ΧατζηνάσιουΚώστας Χολέβας (πολιτικός επιστήμων – δημοσιογράφος)

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θέλουμε αυτούς που αμφισβητούν την παρουσία της χώρας στην ΕΕ, εκείνους που τσακώνονται για την παραμονή μας στο ευρώ, θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν εκείνοι που θέλουν να μας βάλλουν σε περιπέτειες, εκείνους που θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια και να αμφισβητήσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις; Θέλουμε νέα μνημόνια γιατί κάποιοι θρέφονται από τα μνημόνια; Όχι εμείς θέλουμε να βγούμε από τα μνημόνια. Θέλουμε να μείνει σταθερή η Ελλάδα ή θα αφήσουμε να παρασυρθεί η χώρα στην δίνη μίας αποσταθεροποίησης. Ακούω κάποιους που θέλουν να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Έχουν άραγε συναίσθηση του τι λένε. Το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν αφορά την παράταξη αφορά το μέλλον, την Ελλάδα, αφορά τα παιδιά της».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχίες της κυβέρνησης: «Φέτος αρχίζει η ανάκαμψη, έχουμε γυρίσει το καράβι της οικονομίας, την σταθερότητα πρέπει να την διαφυλάξουμε, οι θυσίες πιάνουν τόπο και κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μην πιάσουν τόπο. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω και δεν θα τους περάσει. ήδη μειώνεται η ανεργία έχουμε μπροστά τη βιωσιμότητα του χρέους. Κάποιοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης αν δεν μπορούν να καταγγείλουν τα μνημόνια. Θέλουμε και θα βγούμε από τα μνημόνια μια και καλή», είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα που πετύχαμε. Πονέσαμε ως Έλληνες και τα αφήνουμε πίσω μας όλα αυτά».

Είναι ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό και ανανεωτικό είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι υπάρχουν πρόσωπα που για πρώτη φορά κατεβαίνουν με τη ΝΔ.

Κλείνοντας ανέφερε ότι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές θα μιλήσουμε για εκείνο που δεν μπορούν να μιλήσουν οι προφήτες της καταστροφής για εκείνο που στέκονται αμήχανοι, που κάποιοι αποστρέφονται, για εκείνα που δεν μπορούν να αγγίξουν οι υπερασπιστές της μιζέριας, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, για την ανάπτυξη για όλα εκείνα που χτίζουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα