Αυτός είναι ο 35χρονος που παρίστανε υπάλληλο της ΕΥΠ και εξαπατούσε πολίτες

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και το όνομα του 35χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου που εξαπατούσε αθώους πολίτες ότι είναι υπάλληλος της ΕΥΠ.

Ο Κοσμάς Μπουγιούκλης βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από τον Δεκέμβριο του 2012 και έπειθε τα θύματά του ότι είχε γνωστούς στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) που με τη μεσολάβησή του θα τους βοηθούσαν να αποκτήσουν κάποιο όχημα, αποσπώντας χρηματικά ποσά. Μάλιστα, επεδείκνυε ένα πλαστό έγγραφο, στο οποίο δήλωνε ότι είχε υπηρετήσει σε ειδικές

υπηρεσίες της αστυνομίας και της ΕΥΠ.

Εκτιμάται ότι το ποσό που είχε απομυζήσει από αυτή του τη δραστηριότητα ανέρχεται στις 176.000 ευρώ , έχοντας εξαπατήσει τουλάχιστον 26 άτομα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε δύο σπίτια του, στη Γλυφάδα και το Περιστέρι, κατασχέθηκαν φωτοτυπίες δελτίων ταυτότητας, το πλαστό έγγραφο το οποίο χρησιμοποιούσε για να πείθει τα θύματά του, φυσίγγια των 9 χιλιοστών, ένα μεταλλικό κλομπ και ένας σουγιάς 15 εκατοστών, καθώς και ένα ζεύγος γερμανικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Ακόμη, σε γραφείο που διατηρούσε στη Γλυφάδα κατασχέθηκαν 22 φωτοτυπίες δελτίων ταυτότητας, πλαστογραφημένη εξουσιοδότηση ιδιώτη, η οποία αναφέρεται σε δικαστική απόφαση, 16 αποδείξεις πληρωμής του ΟΔΔΥ αμφίβολης γνησιότητας και χαρτιά με τύπους αυτοκινήτων, χρηματικά ποσά και ονοματεπώνυμα.

Σε βάρος τoυ 35χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, από άτομο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τετελεσμένη και σε απόπειρα με σκοπούμενο όφελος και αντίστοιχη ζημιά που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, για προσφορά για άσκηση επιρροής σε πρόσωπο υπόχρεο σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης από πρόσωπο που ενεργεί κατ’ επάγγελμα, για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση, για κατοχή με σκοπό διανομής στο κοινό υλικών φορέων ήχου χωρίς την άδεια των παραγωγών και για παράνομη οπλοκατοχή.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η αστυνομία καλεί τους πολίτες που έχουν εξαπατηθεί από τον 35χρονο να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα