Αυτός είναι ο Έλληνας που πουλάει το νησί του για 10 εκατ. ευρώ

Σε εταιρεία δημοπρασιών έχει δοθεί ώστε να τεθεί προς πώληση το Σπαλαθρονήσι. Το ελληνικό νησί, που βρίσκεται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Τορωναίο Κόλπο μεταξύ Πόρτο Καρρά και Πόρτο Κρυφό θα τεθεί προς δημοπράτηση από τον Οίκο «Myro Antiques House» και η τιμή εκκίνησης θα είναι τα 10 εκατομ. ευρώ. Η δημοπράτηση θα ξεκινήσει σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Σταύρος Μυρωνίδης, τον Σεπτέμβριο.«Με τη μέθοδο αυτή, φαίνεται ξεκάθαρα η τιμή πώλησης, αποδίδονται όλοι οι νόμιμοι φόροι,

νομιμοποιείται το κέρδος των ιδιοκτητών και ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία» δήλωσε ο κ. Μυρωνίδης.

Παράλληλα πάντως και μέχρι τι 20 Αυγούστου θα πραγματοποιείται η διαδικασία γνωστή ως Buy it Now (αγόρασέ το τώρα) που έπεται ότι εφόσον βρεθεί κάποιος επενδυτής που ικανοποιήσει τα αιτήματα της οικογένειας όσον αφορά την τιμή, θα πωληθεί απευθείας.

Το νησί που πήρε το όνομά του από το φυτό Σπάραθος, βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή Σιθωνία και μεταξύ αυτού και της ακτής παρεμβάλλεται ένα μικρότερο νησάκι, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου που μαζί με ένα βραχώδες τρίτο (βραχονησίδα), αποτελούν το σύμπλεγμα που φέρει την ονομασία Σπαλαθρονήσια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο δικηγόρος και ένας εκ των έξι μελών της οικογενείας που δικαιούνται μερίδιο στο Σπαλαθρονήσι, Άγγελος Φιλιππίδης, το νησί έχει συνολικό εμβαδόν 103.782 τ.μ και εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές και στο πλαίσιο αυτό για τουριστική εκμετάλλευση μπορούν να χτιστούν περί τα 8 στρέμματα, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί να φτιάξει οικία, αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 380 τ.μ.

Πάντως Έλληνες και ξένοι επενδυτές έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους στον κ.Μυρωνίδη (ιδιοκτήτη του οίκου δημοπρασιών) για την αγορά του νησιού ενώ πολλοί Έλληνες ιδιοκτήτες νησιών έχουν επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον για πώληση και της δική τους γης δια αυτής της μεθόδου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μυρωνίδης εξέφρασε την πεποίθησή του στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ότι τα ελληνικά νησιά είναι υποτιμημένα, κυρίως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε και προέτρεψε τους Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν στην ελληνική γη, αντί να αγοράζουν ακίνητα στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα