Αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ έως 46%!

16:36 9/8/2012 - Πηγή: KoolNews
Σε ισχυρό εργαλείο συλλογής φόρων και επιδοτήσεων εξελίσσονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ καθώς με μια πρωτοφανή απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας έρχεται νέο χαράτσι που θα έχει μάλιστα αναδρομική ισχύ.

Αυξάνεται από 29%-91% το τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών προκειμένου να καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα που έχει προκύψει από την είσοδο στην παραγωγή ηλεκτρισμού των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Τα νέα

τέλη, θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου, έως και τον Ιούνιο του 2013 και το καπέλο στα οικιακά τιμολόγια θα φτάσει μέχρι και το 46%.

Η αύξηση αποτελεί την πρώτη κίνηση για την κάλυψη του ελλείμματος στο λογαριασμό μέσω του οποίου πληρώνονται οι παραγωγοί ηλεκτρισμού από ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, αιολικά κ.λπ.).

Τα ελλείμματα προέκυψαν σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αγοράς λόγω του στρεβλού υπολογισμού των τιμών ηλεκτρισμού στην χονδρική αγορά  Πραγματικά, το έλλειμμα του διαχειριστή ενέργειας σε λιγότερο από 7 μήνες εκτινάχθηκε στα 300.000.000 ευρώ λογαριασμό που θα πληρώσουν οι καταναλωτές.

Επίσης αναμένονται αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ, για μείωση της τιμής με την οποία πληρώνονται οι κιλοβατώρες από φωτοβολταϊκά, ενώ συζητούνται μέτρα όπως φορολόγηση επί του κύκλου εργασιών των μονάδων φωτοβολταϊκών, ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα του λογαριασμού ΑΠΕ!

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα