Αγώνας δρόμου για να πειστεί η Τρόικα- Στον αέρα η δόση του Ιουλίου

20:57 1/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι συνομιλίες της κυβέρνησης με την Τρόικα προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ και να μη δοθεί σε δόσεις λύνοντας παράλληλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και την «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή

των Γιάννη Στουρνάρα, Κυριάκου Μητσοτάκη, Εύης Χριστοφιλοπούλου, Αδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Βρούτση, Γιάννη Μιχελάκη, Ζέτας Μακρή και Αντώνη Μπέζα. Στόχος ήταν να υπάρχει ευθυγραμμισμένη κυβερνητική στρατηγική απέναντι στο κλιμάκιο των δανειστών ενώ το θέμα της συζήτησης ήταν η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, το πρόγραμμα κινητικότητας στο Δημόσιο αλλά και η «μαύρη τρύπα» στον χώρο της Υγείας.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έκαναν λόγο για δύσκολη κατάσταση στο πεδίο των διαπραγματεύσεων ενώ εκτός από τα προβλήματα μεταξύ των δύο πλευρών έχει ανακύψει ζήτημα και ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ το οποίο θέλει να κλείσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου καθώς από εκεί και πέρα υπάρχει θέμα συνέχισης της χρηματοδότησης λόγω του «κενού» των 4,6 δισ. ευρώ στο β΄ εξάμηνο του 2016.

Πιο καθησυχαστικοί ήταν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Υγείας όπου εκτιμούν πως έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία και εμφανίζονταν αισιόδοξοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο διαστάσεις θρίλερ έδωσαν τα ξένα ΜΜΕ με πρώτο και κύριο το πρακτορείο Reuters το οποίο τόνιζε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να παγώσει τη διαδικασία, αν δεν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που έχει προκύψει. Παράλληλα ανώτερη πηγή της Ευρωζώνης μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI τόνιζε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τους όρους προκειμένου να λάβει την δόση και έδειχνε πως η λύση που επεξεργάζεται το Eurogroup είναι να σπάσει στα δύο η εκταμίευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα