Αιχμάλωτες στις δαγκάνες της Σαϊεντολογίας

20:02 5/7/2012 - Πηγή: KoolNews

Πρώην μέλη της πανίσχυρης σέκτας εξηγούν στην Κέιτι Χολμς γιατί είναι σχεδόν απίθανο να ξεφύγει από τα… ραντάρ της. «Θα νιώθει σαν ποντικάκι σε έναν φρικιαστικό κόσμο»!

Η Κέιτι Χολμς μπορεί να ζήτησε από τον Τομ Κρουζ να χωρίσουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει διαζύγιο και από την Σαϊεντολογία που τόσο φοβάται πως θα της «αρπάξει» το παιδί από τα χέρια.

Πρώην μέλη της οργάνωσης που κατάφεραν να απαγκιστρωθούν

υποστηρίζουν ότι τα σκληροπυρηνικά στελέχη στην Gold Base, -την κεντρική βάση της Σαεντολογίας στην έρημο- χρησιμοποιούν εκβιασμούς, απειλές και ατελείωτο κυνηγητό προκειμένου να επαναφέρουν τους «αποστάτες» στην τάξη.

Ο Στιβ Χασάν, ο οποίος χρίζει τον εαυτό του «σύμβουλο εξόδου» από την Σαϊεντολογία, δηλώνει πως αμέτρητοι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να ξεφύγουν από τα πλοκάμια της οργάνωσης χωρίς αποτέλεσμα. Η Εκκλησία των Σαϊεντολόγων εκβιάζει με πολύ πειστικό και πιεστικό τρόπο όσους σκέφτονται να λιποτακτήσουν, απειλώντας τους με δημόσια διαπόμπευση καθώς ηχογραφεί και βιντεοσκοπεί όλες τις συνεδρίες!

Στις συνεδρίες αυτές –σύμφωνα πάντα με τον Χασάν- ένα παλιότερο μέλος προτρέπει το νέο να καθαρίσει τον εαυτό του από την αρνητική ενέργεια και τις κακές δυνάμεις που τον εμποδίζουν να αφοσιωθεί στην Εκκλησία. «Έχω δουλέψει με μέλη που μου αποκάλυψαν πως παραλίγο να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους για χατίρι της οργάνωσης», λέει ο σύμβουλος εξόδου και προσθέτει πως «η Χολμς έχει κάθε λόγο να φοβάται για την Σούρι».

Το κοριτσάκι της Κέιτι Χολμς και του Τομ Κρουζ –ο οποίος θεωρείται πλέον από τα ηγετικά στελέχη της σέκτας- είναι έξι ετών, στην ηλικία δηλαδή που συνήθως μυούνται νέα μέλη στην οργάνωση μέσα από μια διαδικασία που λέγεται «sec checking».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ανακριτική μέθοδο κατά την οποία οι επικεφαλής της οργάνωσης βεβαιώνονται ότι γονείς και παιδιά δεν έχουν μυστικά από την εκκλησία… Η πρώτη ερώτηση που γίνεται σε όλους φέρει την υπογραφή του ιδρυτή Ρον Χιούμπαρντ και είναι η εξής απλή: «Τι σας έχουν πει να μην πείτε;».

Ο Μάρτιν Ράθμπαν, ο οποίος άφησε την εκκλησία το 2004 αλλά παραμένει πιστός στη Σαϊεντολογία, εξηγεί πως διαζύγιο με τη σέκτα σημαίνει «ότι θα χάσεις κάθε καλή επαγγελματική επαφή, κάθε φίλο και κάθε συγγενή με τον οποίο είχες δεθεί τα τελευταία χρόνια. Γίνεσαι ένα ποντικάκι σε έναν τεράστιο τρομακτικό κόσμο».

Για τον επίσης λιποτάκτη Σάσα Ζμπίτνοφ, το πιο σημαντικό όπλο στην προσπάθεια κάποιου να ξεφύγει από την οργάνωση είναι… να βρει κι άλλα μέλη που έχουν τολμήσει το μεγάλο βήμα. Ο ίδιος είχε μεγαλώσει μέσα στην Εκκλησία αλλά όταν έγινε 20 ετών άρχισε να αμφισβητεί τη διδασκαλεία του Χιούμπαρντ.

Ορισμένοι πρώην Σαϊεντολόγοι υποστηρίζουν πως χρειάζονται συζητήσεις πολλών χρόνων με ανθρώπους που έχουν ξεφύγει από την οργάνωση προκειμένου να καταλάβεις τη διαδικασία απαγκίστρωσης και να συνέλθεις από την πλύση εγκεφάλου… Το πιο ψυχοφθόρο ωστόσο είναι πως θεωρείς όλους τους ανθρώπους γύρω σου –ακόμη και την ίδια την οικογένειά σου- ύπουλους εχθ

Keywords
Τυχαία Θέματα